Gledam opravdanje gospode. Alpinista i Torbara za odlazak na tekmu na račun poreznih obveznika i sirotinje koja kopa po kontejnerima.
Poznato je. Muče ih banalne računske pučkoškolske operacije-postoci, kamata, zbrajanje... osim kad trebaju zbrojiti svoje uhljebničke prihode, ali nisu u stanju ispuniti imovinsku karticu. Sad su potvrdili da su nepismeni, ne samo što padežiraju nego nisu svladali ni znanje čitanja. Ali su uporni. Nikad krivi. Nikad neće odustati.
  Pored svega donijeli su Zakon koji sami ne poštuju. Kršitelji Ustava. Obojica su glasali za njega 2021. Dakle sva gospoda do sada neka uzmu asistenta da im objasni Zakon o'sukobu interesa iz čl. 15. Može se primiti dar u visini 500 kuna. Hm, dobili su pozivnicu. Loža. Pa i to je dar veći od 500 kuna. 
A obveznici tog zakona 76 državna i službenička mjesta. Ima ih par tisuća. Glasnogovornik Vlade, balavac je promptno reagirao objasniti da je to samo trošak osoblja i goriva. Da ne bi. Kad nema troška. Kad je avion privatan. Avion ima amortizaciju. Treba ga platiti. Sat vožnje između 6 i 10.000 $. Nadalje gorivo, mazivo, servisi, gume. Svako polijetanje i slijetanje, stajanka se plaća. Može sat dogurati i do 20.000$. Pa podijeli sa 8 sretnika koji su dobil poziv. 500 kuna??
Alpinista se branio da su to i prije radili. Poentirao da Povjerenstvo to dopuštalo. Da staro ne ovo novo. I još punim primitiviznom dodao da im nisu dali uputu. Čitaj za ono što si digao ruku 2021.
    Kako je to u inim državama koje nisu u prvih 15 na svijetu.
U Njemačkoj već izlizani slučaj predsjednika za lažno plaćeno hotelsko spavanje. Podnio ostavku. Na sudu oslobođen. 
Regan je zbog Nancy i donacije od 500 $ imao istražno povjerenstvo. Na donatorskoj večeri netko joj dao plavu kuvertu zatvorenu a ona svom tajniku da ju stavi u sef  White House. Zaboravila na kuvertu. Svaki mjesec je inventura i hopla 500 $. Cirkus.
 Ili predsjednik Vrhovnog suda USA službeni auto koristi samo za protokol. Kad ima stranu posjetu. Nema vozikanja. Šofer po ženu ili na plac ili po dijete u školu. Za svoj auto pred zgradom suda plaća parking.
 Taj sudac ima 4x veću plaću od našeg predsjednika Vrhovnog suda. A imovinski je naš jači. Sve badava. Auto, parking, stan badava, može ga otkupiti badava.
I još štošta. Ići na tekme badava. USA ima 9 sudaca VSuda, mi 39. 
    Kako to radi dr. Peter Kaiser, predsjednik Kruške. Dođe na proglašenje KTRV kupa u hotel Sandwirt. Održi govor, čestita osvajačima kupa, slika se sa nama i kad se krene na domjenak on ode. Politička kultura i kućni odgoj.
Imam rješenje za Alpinistu. Da ne mora tražiti pravdu kako je rekao. Neka prestane donositi glupe i nepotrebne zakone. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 25 JUNE 2024 03:18 )