Škot Baird je kriv da svakodnevno gledamo neku aferu. Iskaču iz TV kao iz paštete. Zadnja afera u elitnoj bolnici Čorušića HDZ. Poznat po operaciji kad je izvadio pogrešan /zdravi/ jajnik. Branio se da pacijentica neće biti oštećena jer ih ima 3.!! Nije se osjećao krivim. Ni sada se ne osjeća krivim. To potvrđuje i njegov šef iz partije objašnjenjem da bakterija legionela svugdje oko nas u vodi. 
  Od danas ne pijem vodu, samo čisti alkohol i to 100 %. Kupati ću se u veš mašini na 95 stupnjevima. A kako je došla legionela u sustav koji se svaki dan dezinficira. Jučer su čak digli cijeli vodosistem na 85 stupnjeva. Po Berošu je kriv moj Štef. Štef je završio Pravni fakultet. Skinuo skelu sa njega i preselio na bolnicu KBC Rebro. 
    Beroš. Izvodili su se građevinski radovi. Je, tak je. Štef je namontirao skelu na zid i priključio cijevi skele na toplu vodu kupaonice i nastao je takozvani vodeni đep kako je to slikoviti objasnio Beroš. Doktor molekularne biologije. Onda sve zna. O zakonima fizike i fluidima nije imao kolegij ili su mu progledali kroz prste. Iako bi iz pučkoškolskog obrazovanja nešto trebao znati. A ako uzmemo njegovu teoriju za istinitu onda je kandidat za Nobela jer je dokazao 4 Zakon Termodinamike, kojeg do sada nije bilo.
Možda se varam. Kako je rodom splitovac, možda je mislio na poštovanu građevinsku firmu Termodinamiku iz Splita. 
   Ćorušić je prisnažio da su samo 3 pacijenta umrla. Osim toga da su bili imuno kompromitirani. Ja budalica. Mislio sam da u bolnicu zalaze samo oni koji bez aklimatizacije u tri bazna logora na Himalaji u jednom danu iz Katmandua otrče na vrh Mount Everesta i vrate se Ćorušiću u kupatilo.
   Da bude afera kompletna to su tajili 3 mjeseca. Ćorušić. Odmah smo javili u Zavod za zdravstvo. Nije obavijestio šefa jer je mislio da će to učiniti Zavod. Pa za što taj prima plaću. Da manekenikira na radnom mjestu i da izvodi pogrešne operacije. Moj otac je imao uzrečicu za opravdavajući izraz "misliti".
   Misliti je kakicu znati.

Zadnja izmjena ( Utorak, 25 JUNE 2024 03:17 )