Teško da će me netko od naših kokošara iznenaditi. Srbi imaju ljepši izričaj. Oni komuniciraju sa izrazom jajare. But, moj Bartulica me izbacio iz čizama. Bolje bi mi pasalo iz neoprena. Nebi imao katastrofičnu tranziciju. 
    Sve su novinari obavili pa se tu nema više ništa dodati. No, nitko nije bitno spomenuo a trebali bi biti poznato. Malo u povijest. 
Bilo mi ga lijepo slušati. Jer je prezentitrao moral i opće prihvatljivo ponašanje. Posebno u politici i ekonomiji. Imao sam dojam da smo dobili novog Giordana Bruna. Možda još bolje preteču Savoranolu. Obojica su izgorejeli doslovce. Izgorio i naš Bartulica. Sam se ne drži izrečenog. Često je koristio Biznis as južul.
     Nije spomenuto da je rođen u Missouri. Dakle USA. Kako su tamo rigorozni financijski propisi. Njegov slučaj je ua jurisdikciju FBI. Klasični slučaj ineresa spomenute institucije. Petljanje sa datumom prodaje kuće 2023 a u stvari 2024. I majka treba platiti porez kad daruje u USA. Nema, ja sam dala. U USA kad otac plati studijsko školovanje sinu mora se očitovati i prijaviti. Doktor filozofije to dobro zna.
  Za Bartulicu treba pratiti trag novca. I za kupca i prodavaća. Kuća evidentno prodana za bagatelu. Nameće se iznos koji fali, sličan za kupovinu vikendice. Čudi me i ponašanje Porezne. Oni imaju Knjigu poreznih davanja s naslova procjene vrijednosti. Ne gledaju ugovorenu cijenu nego pripadajuća određenom mjestu važnosti po stanovanju. Može se korigirati ako je zgrada ruina a to nije u slučaju. To znam jer su meni nametnuli cijenu poslovnog prostora, kad sam zatvorio obrt pa je zgrada postala privatna. Otkupio po odrezanoj cijeni kvarta.
    Bartulica i auto. Još je veće kokošarenje. Primitivno i prljavo.
Koliki sam ja bio budalica. Imao sam 2 Mercedesa VŽ 133 CG i VŽ 233 CG. Osobno sam bio u sukobu interesa sa dobivenom registracijom. Jedan je bio poslovan za obrt. Unešen je u Dugotrajnu imovinu /ko razumije/ a drugi privatni. Želio sam čist račun za sebe. Međutim Porezna mi je priznala samo 50 % troškova. Ma nemoj. Meni će ništ koristi, uhljebi, prodavaći informacija i tajni računovođe nekih povlaštenih određivati što trebam a što ne. Onda ja lepo prodam taj auto. 
Pored toga naplaćivali mi dupli porez. Do. Kad sam napravio ruzvaj. Plaćao sam svaki mjesec predujmove kako su oni odredili a svake godine vraćali mi preplaćeno u 10 ili 11 mjeseci. I tako ja trpio to maltretiranje par godina. Kad sam dreknuo Marš. Rasturio sam ih od predstojnika do kontrolora. Na kraju me nitko nije htio voditi a za predujmove su rekli neka sam odredim koliko ću plaćati. Koliko sam picajzla. Još imam svaki račun od 1980 uložen u kuću. 
   Ako je auto za kampanju onda nema vozikanja u privatne svrhe. To vrijedi i za sve naše političare i uhljebe. Svoj auto nemaju ili je garažiran a voze se na porezne obveznike. Isto je sa žderanje i lokanje na račun općina, gradova i raznih saborskih...... domjenaka. Istovremeno se kopa pa kantama. 
   Došlo vrijeme da komuniciramo o sitnim lopovlucima. Kokošarenjem.   

Zadnja izmjena ( Srijeda, 19 JUNE 2024 04:43 )