Odlutao sam 3000 g.unatrag. Čuvaj se njih kad i darove nose. Misli se na Trojanskog konja. A kakvi su naši darovi. Niže.
 Sabor. Nastavili su darovi i pružena ruka pomirbe od strane ap. Pitanja konkretna, bitna od važnosti za gospodarstvo posebno i za funkcioniranje države. Odgovori prastari, ofucani, demagogija i optužbe na osobnoj razini umjesto ozbiljnosti. Kršitelji Ustava. Kršenje Ustav nije položiti svečanu zakletvu a onda naočigled krasti.
 Hvaliti se rastom BDP-a a ne se pohvaliti i inflacijom. Tu se izvoljevala izjasniti čak i C. Lagarde. Iako ima ulet na svako događanje, ovo svjetsko u Dubrovniku izbjegao. Kao i vojsku. 2 puta. Poslao Savića.
Najvažnije pitanje o nesposobnosti izašlo na svjetlo dana putem zastupnice Benčić. Po pipanju oko Petro$korporejšn-esej od 01.06. Odgovor je bio očekivan. Nikad veća zaposlenost, rast BDP-a, Učka ...... 5 minuta monologa ali odgovora ni. Poslije 1 sata je odgovorio kad je drugom odgovarao, jer mu je netko savjetovao da nije dobro postupio. I tu se proslavio. Da su na tome radili Habijan i Šušnjar !? Gdje krije stroj Vremeplov? To se događalo u 2 mjesecu kad ni on nije čuo za Šušnjara a kamoli da je ministar u duplikatu.
  Digresija o zaposlenosti. Zakon, točnije prozvan Lex Milić. O plaći uhljeba. Tako raste zaposlenost. A kakva je zaposlenost u nas. Crtica iz moje ulice. Sudarila se 2 autobusa. Šoferi, Hrvat 72 godine i Filipinac 45 godina. Ko nas to voza. Ali zaposlenost vrhunska. Danajska ađenda. Ima i druga strana zaposlenosti. Recimo kod soseda. Svako malo mjesto ima neke male firmice i nema iseljavanja iz SLO. Kod nas je sve koncentrirano u Zagrebu onda je Tomašević kriv za kolaps prometa Zagreba. Imbecilni zaključak. Prostorno limitiran a auta sve više. Pogledajmo malo o zaposlenosti kod Orbana i privredi o kojom mi možemo samo sanjati.
   Suzuki se proizvodi u Ostrogonu od 1992, Mercedes-Benz u Kečkemetu od 2012, a Audi u Juri više od dvadeset godina. Pored toga, BMW trenutno gradi novu tvornicu u Debrecenu i  CATL /Kina/ gradi tvornicu baterija s 9000 radnih mjesta u Debrecenu. Dolazi auto BYD u Segedin i još  Great Wall Motors u Pečuhu.
Xi Jinping mu je bio na sat vožnje. Mogao ga ugostiti. Pozvati na brudet, soparnik, crnjaka i Pelješki most. Možda bi i mi dobili nešto za šarafiti. Jednostavnije je sve uvoziti.
   Ja bi se zavukao u mišju rupu na 12 godine na račun susjeda. Ali Milića treba proglasiti nadšefom i dati mu veću plaću. I eto zaposlenosti za hvaliti i pohvaliti.
I o Stefenu, Štefu u Ferrariju. Dobio me je zadnjim govorom u prošlom sazivu Sabora. Međutim, gledam ga iz Brisela. O spontanosti i ostalim bedastoćama ne treba trošiti riječi kao i o smrtnim prijetnjama. Još nije objasnio ništa o autu u kojem je ulovljen. Kao da nije proveo cijeli život u USA.
   Što se tiče govora iz Brisela nastojao je biti uvjerljiv i iskren. Bio je. Na svako pitanje novinara prije odgovora pogledao je u desno. Ni jednom u lijevo. Za obavještajce i čitaće govora tijela, poznato je da bi tada osoba trebala kao govoriti istinu. Prefriganac. 

Zadnja izmjena ( Subota, 15 JUNE 2024 05:46 )