Dogovor je uspješan, pao. Sve pohvale. Uspjeli su nas osloboditi oštroumnih i lucidnih konstruktivnih komunikacija. Pohvale i za. Još nije Vlada počela raditi a proizvodnja je krenula. Gospodarstvo procvjetalo. 
    Mundus tvornica stolica, svjetski poznata. Nije samo Varteks. Firma koja je poslovala u 5 država a nije se micala iz Podravske ulice. Osnovana u Austrougarskoj, stara Juga, NDH, nova Juga i majstori u HR kapitalizmu uspješno ju pretvorili u ništa. Izvozila je po cijelom svijetu. Starom imenu Mundus dodan je narodni heroj Florijan Bobić. Eh, koja su to vremena bila. Imala je i najpoznatiji veslački klub u VŽ. Pa je i moja malenkost koji puta zaveslala u kajaku ili kanuu. Između ostalog ljeti na Dravi smo trčali, plivali a ja sam bio najdalje od Drave i bio prisiljen biciklirati. Odmalena sam bio triatlonac a da to nisam bio svjestan. 
    Izgleda da će Mundus ponovo raditi. Netko sad mora proizvoditi stolice i fotelje za nova ministarstva. Ili će novi ministar gospodarstva uvoziti. Tajnika, zamjenika, pomoćnika ministra biće ko šodra u Dravi. Merkel je imala 15 ministarstva a naši stručnjaci 18. Po mnoštvu u ministarstvima očekuje se rast BDP kao nekad u Yugi od 10% a možda i više.
  Meni je više od njih samih, drago da su se lijepo dogovorili. Nejasno je da li se još mrze ili se sad ljube. Puno su komunicirali ali je bitna koegzistencija. Uzajamno uvažavanje unatoč razlikama jedne te iste stranke. Posebno je za pohvaliti što su uspjeli međusobne verbalne izmete progutati kao da ih nije bilo. To pokazuje da su na visini stabilnog političkog zadatka. Ovaj puta ću izostaviti Sokrata.Tu i tamo ima malo disonantnih tonova ili šumova u komunikaciji. Nazvao javni tužitelj gradonačelnika i pitao ga da li povlači kaznenu prijavu za veleizdaju. S druge strane mrmrvtrt. Tužitelj ponovi pitanje. Začuje se opet simpatično mtrmzvstrt. Tužitelj slegne s ramenima. Vjerojatno komuniciraju pričajući.
   Nekim čudom imam od bake i djeda 2 stolca koji su stariji od mene i noviju stolicu / fotelju/ u kojoj je predivno sjediti a usput i ljuljati. Prije nego se Mundus izgubio u bespućima našeg kapitalizma kupio sam 8 kom za firmu. Da mi poslovni partneri uživaju kad komuniciramo pričajući i da mi ne "amputiraju" moje riječi.  
   Za kraj ima jedna sitna nelagoda koja me muči. Bartulica je danas u Poligrafu rekao da će istjerati na čistac muljaža oko COVID cjepiva. Hm, ne bih htio biti ptica zloslutnica. Onda Vlada neće dugo potrajati. Možda se varam jer je danas u HR stigla gđa Uršula. Pa ponijela fakturu od Pfizera.

Zadnja izmjena ( Petak, 10 Svibanj 2024 18:08 )