Intervju ap i Sabine Tandara trebao je biti zanimljiv. Nažalost južul je bio o prastarim izlizanim isporukama. Gadljiv i negledljiv. Jedina zanimljivost u 20 minuta bahatosti, popio litru tekućine. Tandara nije dorasla demagogu. Imala je napisana pitanja, umjestu da mu reže verbalne žile na ljigavim odgovorima. Bila je uporna kod Zekanovićeva metka u glavu Grbina. Južul je odgovor da je to "figurativno". Onda je figurativno i licemjerno pozivati oporbu na uljudan i kurtoazan dijalog. Pretpostavljam da bi oporba trebala aplaudirati na sve njegove figurativno ponašanje, uvreda, neodgovaranja na konkretne pitanja u Saboru. A on bi i dalje bio u svom filmu kao što je bio sukob sa Milanovićem. Po njemu je startao sa Milanovićevim mi ili oni.
   To nije povijesna istina. Novinar Krasnec je istinu studiozno i minuciozno opisao i opjevao u epu "dva Druga". Bili su kućni prijatelji. Čak je dolazio na ručak k njima kad je Milanović bio u hrvatskoj misiju pri OTAN-u. Moguća točka prijepora /oba teški karakteri/ pripremljena riba a ap ne jede ribu iako stalno ističe porijeklo. Sigurni razlaz bio je, kad je ap držao nekakav govor i mudrovao o domaji u EU parlamentu. Milanović je taj govor gledao i bilo mu je uvredljivo. To nije bilo poznato. Meni je poznatije da je počelo kad je pitan kakav će biti odnos sa predsjednikom. Pogledao je u nebo, valjda da naznači da se odnosi na Pantovčak i rekavši: biće tvrda kohabitacija. Dakle bila je starija kokoš od jajeta: mi ili oni.
   Što je falilo u intervjuu. Hvaliti se rastom plaće i penzija uz inzistiranje da si povećaju Vladine plaće. Mnogi to neće dočekati po prirodnom zakonu. Može kad to ostvare a ne obećavati pa zaboraviti. Dosta je obećanja u 8 godina. Osim toga gledaju u dvorište soseda Slovenaca. Samo dve bitne člinjenice. Njima nije  pobjeglo pola milijuna u EU a imaju i dvostruko veći BDP. 
    Zaposliti će novih 125 000 radnika. Misli na Filipince i ostale. Pogriješio je. U 2023 uvezeno 170 000 stranaca. Informacija za njegovu demografsku politiku i pajdaše iz DP-a. Prirodni odljev u 2023 bio je oko 20 000. Nestao jedan Čakovec. Do 2060 biće nas pola. Ja mislim da je to dobro- parafraza ap. Uvozimo nekvalificirane za konobare a izvozimo fakultetske obrazovane opet za konobare. Koja je to mudra glavica osmislila i isporučila.
  Dakle na sve gornje ocjena NULA. Njegova stalna mantra za protivnike da su nule i ništ koristi. Nula bilo čega. Zašto takav stav da je uvijek u pravu. Samo njegova istina je istina! To je mantra iz ranog mračnog srednjeg vijeka. Čija je zemlja /vlast/ njegova vjera /istina/. Sljedeća hvalisavost. Ne neće prestati doticati sredstva iz EU. Naprotiv tvrdi, tvrdeći da će se i dalje sljevati lovica. Nije primjetio da je upao u logičnu ekonomsku zamku. Inteligencija?? Ako ćemo i dalje biti financirani znači da ćemo i dalje biti južul zadnji u EU. 
  Treba li smatrati južul kršenje USTAVA kad položiš zakletvu državi i narodu. A onda se krade i javno krađu podržavaš. Pitam za prijatelja.  
Što očekivati u sljedećih 4 godine. Ovaj puta bez mene.
    Poslužiti će izjava povjesničara, teologa i filozofa Vučetića. Ništa /nula/ osim što će Plenković biti stariji i deblji.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 Svibanj 2024 13:15 )