Iskreno vjerujem u ovu Novu Vladu. Optimista. Šegrtovali su 8 godina uz sitna posrtanja. Padali godine ali se uporno vraćali. U tom mom optimizmu ima mrvica pesimizma. Činjenica da su skoro u starom sastavu. Koji baš nije bio učinkovit. Karikiram. Sa plesnim tečajem glumiti atomskog fizičara!
   Nova bi mogla biti iznenađenje u pozitivi. Dobro su započeli. Nova Vlada već se 2 puta sastala. Ponedjeljkom i petkom i na obje sesija ap se hvalio obnovom od potresa. Od Čučerja, Zagreba do Petrinje. Doduše 4 godine su trčali maraton cupkajući na istom mjestu. Utvrđivali su gradivo. Ponavljači su najbolji učenici. Realno jer se stara Vlada svakodnevno morala hrvati i boriti sa problemima. Nije to manekenski posao da samo prohujaš sa vihorom a posao se sam odradi. 
   Više polažem nade u nove snage. U 3 nova ministra. Kad idu na Markov trg. Kao John Wayne na gunfight at the OK corral. Ističe se posebno ministar sedmi potpredsjednik Vlade za poljoprivredu. Odmah me kupio sa revolveraškom izjavom. Što god mi daju ja sam spreman. 
    Podmetaju mu da nema pojma o pravilu trojnom iz osnovne škole a kamoli što znači 4 mix. Zločesti mu podmeću čudno studiranje tjelesnog odgoja. Pa nekog vraga je naučio na travničkoj Sorboni. Osim toga neki tvrde da je radio kao komunalni redar. Super. Znači poslovno je vezan za poljoprivredu. Pisao je prijave zbog nekošenja trave ili ako sa privatne parcele pada lišće na prometnicu. Magistar a da to ne zna ? Ma dajte. Malo mi je neuvjerljiv ministar čiribu čiriba. Ministar za gospodarstvo, pravnik? Nastavlja se pravnički poučak o gospodarstvu. Bivši u par mjeseci po primopredaju tvrdio da je imao mnogo projekata započetih i završenih. Dva puta oko Uljanika. Dobro da ih nismo imali sedam. Sedam puta bi ih spašavali ili likvidirali. Zadnje spašavanje, imao je lokalni Varteksa. Uspješno. Najsigurniji mi je šef DP-a. Poznati poduzetnik iz Peveca. No i njemu su našli falingu. Ne bi se štel miješati ali mu podmeću da je 1991 čistio srpske kuće. 
      Od gornjeg padnem u nirvanu. Stanje duha i uma. Da lakše svladam 3 zločestoće u sebi odem u svoj biblijski vrt. 
Naučio sam da u poljoprivredu uroniš sa eksperimentom u malim količinama. Prvo učiš na malom uzorku onda se ohrabren iskustvom baciš na veleproizvodnje.   
    Uživam. Grašak za povrtnu juhu. Naletim na gnijezdo patkice. Pokrila jaja /8-9/ kad se išla kupat. Krizanteme velike. Trava Marijine suze. Opjevane smokve gigante. Na jednoj gredici 7 biljaka. Češnjak, raštika, krumpir, salata. Ne vidi se- potočarka, običan luk i plavi miloduh. Mladi ogroman novi patak, okruglice dobivaju boju, ribiz je crven. Guga savila gnijezdo u kiwiju. Grah, banane, paradajz i paprika. Za kraj, prekrasni cvijet kiwija sa bumbarom.

Zadnja izmjena ( Subota, 25 Svibanj 2024 17:34 )