Koji me vrag tjerao da piskaram prošli esej. Svakog tjedna afera jedna. Ima neka tajna veza, EPPO. Ja u tipku a oni desnu ruku u buksu. 
"Suhog zlata". Strastveno i srčano bez ostatka branila mladolikog pomoćnika i to sa argumentom da radi taj posao duže od 20 godina. Toliko ? Auu. Bilo nešto i sa strane tih godina ?   
  Ovi iz EPPO-a su mi čudni. Negiraju da je suho zlato dobro radilo. Naime tvrde suprotno od nje. Da Geodetski meštri nisu imali ni znanja ni imanja tj opreme za 3D snimanje. Navodno. Navodno su radili neki podizvođači. I onda se tu i tam malecko duplo farbalo tunel. Pardon snimalo. Tako denuncirati suho zlato. Aj, jaj jaj. Dobro reče onomad ap da oni i njihova šefica L. Kövesi nemaju tu što tražiti. Slažem se, pa mi smo pravna i stabilna država. 
   Neki budalaš napisao na facebook kriminalne zajednice da se predsjednik države znoji. Izgleda da mnogima znoj upao u oči pa dobro ne razaznaju lica koja se znoje. 
  A ko se znoji. Gledam ministricu "suho zlato" znoji se i svaka druga rečenica kontradiktorna. Desna ruka joj uhapšena a do jučer ga branila rukama i nogama. Ja se izvinjavam i ja slabo vidim. Božemioprosti ali imam dojam da nekom nos raste. 
  Odmah po aferi napisao sam da se u stvarnosti radi o prekriženju. Što je učinjeno i to 31.12. 23. Kad je već cijela zemlja grmjela o kriminalu. Malecki savjet. Neka suho zlato i ap usklade izjave. Mnogo se razmimoilaze. Mnogo se laže.
   Ministrica zaglibila u glibu neznanja i lopovluka. Knjiženje zvano kontiranje. Mora se provesti nastankom DVO a ne 10 mjeseci kasnije. Jer je to kriminal. Treba platiti PDV. Ako 10 mjeseci nisu knjižili onda su oštetili državni erar. 
A onda ničim izazvanim tvrdi da je 3 rate platila a da je 4 ratu obustavila. Suho zlato više ne zna o čemu priča pa se znoji a ne zna ni kak se zove. Tu računovodstvenu zavrzlamu neka riješi EPPO.
Kaže da su zaustavili plaćanja zbog nepravilnosti. Kojih ?
Zašto naš DORH nije reagirao. EPPO može, naši ne mogu. Zašto se ne koriste sredstva EU kad su besplatna. Bitno, na neugodna pitanja nervozno je odgovarala a zarumenila se kao šiparica kojoj se ofira. Stalno je ponavljala da nema problema da je sve pošteno.
Braneći neobranjivo sa otrcanom izjavom isto kao i njen šef da oni od svih nas najviše želje da se kazni kriminal. Baš. 
   Isplata je zaustavljena kad je EPPO počeo čačkati. Imam savjet za ap. Neka predmet odmah preuzme Turudić. On će to najbrže pospremiti u donju ladicu. Poslije Suhog Zlata imao je presicu ap iz Čakovca. Kaže. Važno da je novac iz proračuna. Molim ap neka primi isporučene pozdrave od Dore Kršul koja je objavila aferu prije 7 mjeseci. EPPO je potvrdio da je na osnovu D.K. i Telegrama počeo istragu. Drug Kardelj nazvao ih osovinom zla. Domaći izdajnici povezanim sa vanjskim reakcionarima. Doma nas pljuju a mi smo priznati u Briselu. 
  Priča se, da se naplaćivala skela koja nije ni bilo na zgradi. Biti danas skelar ili skalar/ targetirati naše novce u svoje đepove/ nije lako. Sava Drava tri su brata ćorava. Naraste vodostaj ode sve u M3P.
To najbolje zna moj Štef kako je sa skelom zaribano raditi. Pitanje. Što napravi Štef kad završi Geodetski fakultet. Razmontira skelu i preseli ju na Pravni fakultet.