15.03.2012.

Malo se oporavljam od gospođe koja me mamila, ravno trideset godina, da joj podlegnem. Nikad nisam odbio, žensko-muški odnos i eto mene u kategoriji bolesnih gripoznih.
I tako ja gubim dane u postelji , gledam Hrvatska u živo, prilog, nedamo našu obalu. Naime koncesionari ograde more i na tom ograđenom dijelu nema više jugo-kupanja, e treba platiti. Mene je najviše u mladosti smetalo kad je moj otac u takvim slučajevima imao prigodnu uzrečicu: nemožeš biti jeben i pošten.
A kako to izgleda sa naučno-kapitalistićkog pogleda. Mnogi su povjerovali da će u Hrvatskoj teči med i mlijeko a običan radnik imati 4000 DEM plaću, no pustimo sad to, idemo u glavu problema, kak je rekel moj otac, nemožeš biti jeben i pošten.
A to znači ovako, ničim izazvanim, mada će mi mnogi moji prijatelji sa obale zamjeriti, prodavši svoju kamenitu djedovinu pod građevinsku parcelu i uzeti 300-400 EUR-a, iako nisu ništa poduzeli da su to mogli kapitalizirati, već su im to omogučili drugi sudržavljani plaćajući porez i izgradivši im autoput ili cestu do njihove parcele koja je nekad mogla biti pristupna samo sa tovarom iliti po domaćem magarcem. Prevedem na ekonomski riječnik, to znači da su iskoristili položajnu rentu, klimatsku i još neke rente i istukli lovu. Jedna od dodatnih renti, spaljuju šumu da bi dobili građevinsku parcelu.
Htjeli ste kapitalizam, eto vam ga drage moje i dragi moji.
Sve što nešto vrijedi u pisanim zakonima prepisali smo od Njemačke, pa za primjer evo vam jedan zanimljiv podadatak koji sam samo u nekom članku samo okrznul.
Kako je u Njemačkoj legalna prostituciju, ima jedan socijalan program za nezaposlene na 12 mj.a zove se HARTZ 4, ukratko ako je žena nezaposlena a mlađa je od 55 godina može joj se ponuditi da radi u bordelu ili će ju skinuti sa socijalnog programa. Sve zavisi od Ugovora koji je dio Javnog prava i ima neke elemente zaštite ljudskog dostojanstva, e sad kad si gladan..............
Zaželjeli smo si baš takvog kapitalizma, gramzljivog, od kapitala se ne vidi čovjek.
Poslednje dostojanstvo izručit ćemo 01.07.2013.

Zadnja izmjena ( Subota, 17 MARCH 2012 05:24 )