Obično sam počeo pisati, članak neutralno ili negativistički.
Moja staklena kugla me zamoli, pa daj jednom počni i afirmativno skribolajkati.
Prenosim izvrsnu vijest, gotovo nevjerojatnu, eto dobila Vlada pravog premijera, donio odluku  /01.03/ da do 03.03.o vraćanju dobivenih kojekakvih bonusa ministara a i ostalih lakorukozahvataća u državnoj upravi ili lete sa radnog mjesta.
Zar to nije za pohvaliti. Svaka mu čast, treba biti socijalno i društveno odgovoran kada mnogi gladuju. Što je najvažnije ministri i ini osobno će pokazali da nisu grazmljivi i da trebaju pokazati osobnim primjerom da se može i altruizmom služiti svojem narodu.
Sve čestitke Bojku Borisovu,  premijeru Bugarske Vlade.
A naša Vlada, ja sam razočaran, no nisam jedini. A da ne budu baš ko i oni prije, nisu svi isti ali neki među njima kao da su klonovi.
Prije nego nastavim, moram biti jasan, sve što se događada nisu ovi novi krivi, to je svima jasno samo ne onima koji su to sve zakuhali a sad bi bili veći vjernici od pape.
Neka svaki puta kada stave u usta kritiku novoj vlasti da imaju na umu da su sve uništili i da žive na račun minulog i živog rada iz bivše Socijalističke republike Hrvatske. Kako sam tako siguran. Od 1990 godine nijedne pozitivne bilance, svaki nam buđet negativan, pa čak i poljoprivredna bilanca u minusu za 50%, a dobro me još služi pamet, kad su nam Japanci 80- tih ponudili da im damo Panonsku nizinu, da će nas sve nahraniti /Jugu/ a višak će prevesti u Japan. Pa gdje smo zagubili Slavoniju. Dajemo bivše Pikove za jednu kunu a onda vlasniku od jedne kunu opraštamo na tajnim sjednicama Vlade za stotina tisuća kuna poreza.
Dakle da budem najjasniji, svo narodno bogatsvo iz bivše S. R.Hrvatske iznijelo je rat, otrpilo svu pljačku i još nas hranilo. U ekonomiji se to zove jeli smo supstancu. Sve godine od 1990 radili smo smo za goli život a ono što je falilo, uvozili smo tuđu akumulaciju, odnosno uzimali kredite koje nećemo moći vratiti kao ni Grčka. Ostajem i dalje kod rasta od samo 7 %.
A tamo neki Isladski premijer odgovara što se dogodio slom privatnih banaka, a naši za izravnu štetu u buđetu budu nagrađeni sa povlaštenim mirovinama.    
Što zamjeram novima.
Nisu napravili, a tvrdili su da se spremaju dvije /2/ godine za preuzimanje vlasti, nisu napravili kozistentan socijalni program, to sam im savjetoval ali zalud. Imali su nekih 21 programskih točaka. Hm? Ništ od toga.
Dakle socijalni program da nitko neće biti gladan, pa onda udri rezati /vidi savjet/. Početi od sebe, pa na niže, svima, naročito onima koji ne zarađuju a samo primaju i uzimaju, prvenstveno mislim  na Crkvu,vidi Montija u Italiji. Vidi početak južnokorejskog tigra, svi su se sveli na prosječnu plaću. Ko od naših dužnosnika za prosjećnu plaću neće raditi može ići kopati kanali ili se može sam zaposliti. Danas J.Koreja pita mnoge, gdje vam je BDP.
Savjet, našima, od premijera u sjeni, neka nam padne i za 3 % BDP, otpustiti sve neradnike i nepotrebne, kako je moguće da proizvodnja pada u realnom sektoru, a administracije ima kao da je usvakom gradu,u svakoj ulici jedna čelićana, čak se i zapošljavalo kad je kriza bila počela.
DA, manijakalno se zapošljavalo, što je više privatni sektor gubio poslove, time i otpuštao radnike, država i javna poduzeća su sve više zapošljavali. To je sad ministar Bauk utvrdio.
Imamo Hrvatsku, pardon imamo rezultate koje bivši minister Mlakar nije mogao u godinu dana utvrditi, koliko ih ima. Znao je on, ali je to sve u domeni " stoka sitnog zuba".
Znači od 2007 zaposleno u drž. upravi 10 533 radnika a istovremeno u privatnom sektoru odpušteno 120 000 radnika a koji i imaju oko 40 % manju plaću.
Da mi je samo znati što rade kad je sve zamrlo, što rade u 120 gradova i 425 općina, igraju igrice na internetu. Sve na Burzu, u tercijalnom sektoru samo zdrastvo i obrazovanje, ostali na Burzu i za naknadu treba raditi i to neko mora zaraditi. Vidi program Hartz 4.
Ovi novi nastavili kao i oni prije, čeka se svaki mjesec da u buđet ulete porezi i doprinosi, a kako ulete, pa tako da svi zaposleni plaćaju poreze i doprinose iako se za te plaće zadužujemo u svijetu.
Parafiskalne poreze sve ukinuti, gospodarske komore ako mogu same dobro, ako ne ja ih netrebam, ko ih treba neka ih plaća. Teško bolesno stanje uma je doprinos za šume. Pa ajde da se malo Petrica izruguju sam sebi a i na nama.
Ima jedna država na brdovitom Balkanu, ima na svojoj površini 46 % šume, ali ima ko zainat jedna država na brdovitim Alpama, gle ima 47 % šuma, sram ju bilo. I rado odlazim da ju posjetim tu i tamo. E sad sastav šuma je u balkanskoj državi raznolik, ali udarni postotak je hrast lužnjak, ne cer, kitnjak, medunac, plutnjak za dobro vino ili ne dajbože crnika. Dobro ima tu još bukve graba i crnogorice, ali  lužnjak je u 50% populacije. A država na Alpama zanimljivo i slične površine ima smreku kao glavno drvo ravno 55 % uz još nešto bukve i ostale crnogorice. Lužnjaka, nema ali ima kitnjaka. Kad se vozim prema Grazu ili Wienu vidim da u polju ima nešto, nekoliko,PAR KOMADA. 
Kako da sad ja sebi u pilećem mozgu objasnim da država na Alpama od svojih šuma dobiva prihod, sa trećerazrednom bio- masom prema državi koja ima najkvalitetniju sirovinu, hrast lužnjak ali naplaćuje doprinos za šume.Pa zar Petrica se i tomu ismijava, ne ni govora, ali u državi na obroncima Alpa ne može se pojaviti natječaj i to namješten, namješteni natječaj za već unaprijed odabranog proizvođača auta, netko pored plaće i bonusa uzme i još neku pinkici. Natječaj je decidirano tražio određenu litražu ili zapremninu prtlažnog prostora.
Ali to nije sve, već su širom države koristili objekte za "slatki život i provode", gradili vile sa bazenima.
A ja da im plaćam doprinos, sve bi ih bez ikakvog suda, objesio svakih dan po dva sata da vise naopačke sa hrasta lužnjaka možda im se prosvetlilo što je pošten rad.
Što najviše zamjeram novoj ekipi, gramzljivost za sinekurama, nije bitno znanje, sposobnost, vještine, bitno je da si "naš", bitno je da si kartaš, ali samo bele, ni govora pokera, preferansa, kanaste ili bridža. Pa tako na položaje dolaze sa plesnim tečajem, frizerskim kursom i olimpijskim atletskom školom od tri mjeseca, poznavanje bele obavezno, nije poželjno,poznavanje engleskog. Tenk juri veliku mačku ili day after yesterday ili tek ot livit it. Čestitke i nazdravlje, bujrum.
U biti ja se lakonski mogu odrediti, imaju pravo, mi smo ih birali pa neka sad vladaju.
No nebi bilo baš tak, dapaće slažem se neka budu "njihovi" ali neka ta gospoda ispune imovinsku karticu, to su trebali učiniti, ono čega nema u kartici odmah da pripadne državi a na svu ostalu imovinu izdati bankovnu garanciju bez protesta, pa kad recimo HEP zabilježi gubitak da se direktoru uzme sva imovina bez naknadnih sudskih sprdačina kao u slučaju sa bivšim "malo vitra"
Pa kao Petrica, ne slažem se sa izjavom Čaćića da ako ne uspije da odlazi na jesen, a ne, nemoj se laćati mača ako ne misliš od njega i poginuti.
Lijepo, eto lutrijske politike, nego daj za neuspjeh imovinu na bubanj.
Petričino pitanje, koliko bi bilo kandidata za sinekuru kad bi nedajbože trebali položiti i neki račun za obavljen traljav posao.
A tu ima i dodatna dimenzija, recimo ja se upucavam nekoj zgodnoj teti ali joj kaže: slušaj ako neće biti dobro ja mirne duše odlazim a ti se snalazi kak znaš.
Ima i jedna istinska crtica iz života gospođe koju duboku poštujem.
Prvo zbog toga što dolazi iz konzervativnog britanskog miljea a njezini su nam pravili veliku štetu za vrijeme rata a i danas njihove tajne službe mute vodu, no Gđa M. Thacher bez imalo rezerve stala u domovinskom ratu na našu stranu.. Drugo veoma duhovita osoba, ali u politici je imala hrabrost i slomila štrajk rudara 84- 85. Slomila najjači sindikat rudara a imali su i podršku željezara i energetičara. Rudnici koji se nisu privatizirali pozatvarala.
Crtica koja bi mogla biti naraučenje za ako ide a ako ne...
Na jednom prijemu pristupi jedan uglednik/ neću mu spomenuti ime/ gđi Thacher, malo ohrabren alkoholom, ipak su ju zvali čelična lady, počinje ofirati. Gospođa se osmijehne i blago nakriviši glavu odgovori ugledniku: ja sam počašćena, ali da li ste sigurni da ste u ovom trenutku u stanju izvršiti naum.
Sad malo o programu rekostrukcija škola itd. Ma hajte molim vas, pa neću dozvoliti da u ovoj državi bude još jedan Kerempuh.  
Sve je to lijepo i krasno da se urede fasade i ne troši energija, rezultat je povečanje, očekivano rast BDP-a. Dobro, zaposlit će se građevinci i prateći /malo i ja/ ali to je kratkog daha, kad se ti poslovi naprave što dalje, opet na burzu. Mala digresija, Čačić 12.03.2012 oko 10 sati ušao u Coning  ??????
Inače da budem malecko zločest, čini mi se da je program o izgradnju škola, da svi idu u jutarnju smjenu ideja  je Čehoka, jer je taj  model proveden u Varaždinu. E sad ko je gradio i za koliko, to nek brinu institucije sistema. 
Pa što ja "rumblam", nema PLANA, petoljetke, nema bazićne industrije, nemože se rasti na turizmu / nešto i u EU nije sjajno stanje/ izvozu inovatora, asfaltirati ceste i graditi pruge.
Turizam ima određene prirodne prednosti, to nam se skoro samo događa uz pomoć nemira u Africi i jadnog stanja Grčke.
A ceste, uzimaju opet tuđu akumulaciju  uz kratkoročno potrošnju a dugoročan povrat. Pruge isti model uz mali broj zaposlenih radnika.
Fritz bi rekel nebu dobro, a ja to znam, jer taj model ne nosi 7%.
Dakle kratkoročna djelovanja a dugoročna zaduženja.
Za onih sretnih BBB-, poklonjenih, dobili smo zato jer smo odlučili prodati CO i onu bančicu poštansku. Pa ako i Poljaci kupe CO sve će se to sliti Goldman Sachs, tako nam je jedna rejting organizacija za dobro vladanje zažmirila na jedno oko.
A što prolazi u sito i rešeto rejtinga. 
Stanje u državi političko ekonomsko, katastrofa, svaki dan radnici štrajkaju, sindikalci potpiruju vatru. iako su na menađerskim plaćama, nisu nikoga zaposlili osim sebe i stalno nude neka suluda rješenja. Prijedlog, da im se da raditi, neka se konačno prime posla a ne lupetati gluposti. 
Ekonomija katastrofa, 43 miljarde kuna nenaplaćenog prihoda a PLAĆEN  PDV na izdane račune, barem sam ja sve platio a nekima se čak oprašta porez, pa kakva je to država.
Budala i lopova.
Sljedeće, bio sam na bolovanju, sve uredno plaćeno državi ali nije uplaćen povrat bolovanja u poduzeće.
Dalje se ocjenjuje okruženje, pa i na tom planu nema baš pozitivnih pomaka., Italija fuć, Mađarska također a ove ostale neću ni spominjati
Takva država od mene može dobiti ne ocjenu C već 0-.
Za kraj moram demantirati Čačića , još nismo dosegli dno. Točno sam procjenio da će u novom mandatu biti novih 36000 na burzi/ vidi članakSve o srebru/, jedino još nije izvjesno o ciknuću Italije/ 20 000/
U ovo vrijeme prošle godine, pomoću moje staklene kugle predvidio sam da je 2012 g. izgubljena, iako je joj kraj daleko, 101 % sam siguran da sam se dobro pozicionirao u smislu gospodarstva i ekonomije a mogu si uzeti i slobodu da i 2013 neće ništa znaćajno donijeti pa makar rast BDP-a bude 2%, zašto jer građani neće bolje živjeti a na burzi neće biti značajnog smanjenja broja nezaposlenih.
E sad sam na kraju a ustvari sam tek otvorio Pandorinu kutiju.  
Mala informacija da gđa Ljuba netreba davati izjavu u svezi veze vezano za vezanu trenutno aktualnu aferu a u svezi mene a  svezanu sa sumnjive pasoše tj putovnice a da je gđa Pusić badava išla u USA da se skine nepotrebna viza i nepotrebno potrošila lovicu, koja je bila slobodna za vrijeme bivše države. Moje sve putovnice su legalne od Juge, pa čak i od ove države i na ime Petrice Kerempuha ali i ona najvažnija na ime Til Olejšpigel. U EU me najrađe dočekuju sa zadnjom putovnicom.
Nadam se da nebi neko pomislio da se ja zajebavam kad je situacija u državi ozbiljna.

Petrica, spreman je sa mačem vitlati ili ,nebi, rumblal.