Vrlika 06.10 2012,13-ta ulična trka od Stipe Ercega i 5-ti duatlon. Dvojica smo koji smo bili na svih  5 duatlona.
Vrijeme idealno, da je bilo bolje i ljepše, ne bi bilo dobro. Sunčano i prohladno, jedino je malo u polju podno Dinare vukao neki vjetrić.
I kao svake godine meštar od ceremonije, Pavić /dobra organizacija i dobra spiza/, pa glavni sudac Ligutić i onda sve redom zgodne djevojke koja su se brinule za nas na svim trkama navedenima u raspisu.
Sretnem uvijek drage osobe a da ih sve ne redam. Možda da spomenem poštovane djelitelje rezultata Grabar sport, koji su imali problem u sređivanju naših kupova, posebno g. Goran. Ako će mu to nešto značiti, isprika s moje strane, a isto vrijedi i za gđu Snježanu.
Drago mi je da sam vidio i uvjerio se da je jedna obitelj dobro, posebno momčina Luka koji mi je uz čudne okolnosti bio partner patnik na dugom triatlonu. A ja sam bio krivac jer se ta obitelj nauživala straha, dijete je kao nestalo a ono se patilo samnom na trčanju.
Festival sporta u Vrlici počeo trkama, na 10 km između poznatih, nastupio je Šošić Ivica, poslije je bio i na duatlonu a za zagrijavanje je došao bicklom iz Splita. Kako došao tako otišao.
Ne trebate se čuditi, jer on na triatlon u Crnoj Goru ode također na biciklu iz Splita.
Poslije trka, onaj ljepši dio, proglašenja, još kad medalje udjeljuje, šarmatna dama nema većeg zadovoljstva. Doduše ja sam se baš đentlemenski natukao luka jer odojak bez luka, to je kao jelo bez soli.
Podjela je počela sa najmlađima i ja sam sa nestrpljenjem čekao kategoriju senior V-5. Pored dnevne trke sljedovalo me proglašenje kupova iz 2011 g.
Kao što reče jedan bio sam najbogatiji takmičar, sa pet medalja.
No da ne završim članak prebrzo, trebam malo i uživati posebno u trenucima kad mi je milina.
Poznato da ja ne patim od lažne skromnosti, ako to nekoga smeta neka se obrati izravno onome ili onima koji su me takvog stvorili.
Za dodjelu su bili zaduženi kolega Kukoč, predsjednik TK Split, Koceić i voditeljica Adventura,  Anamarija, jer se Tanja udala i otišla mlatiti $ u USA.
Prva medalja i spomenuta mi dama ju uručuje, dobim ju za vrat i pitam: a poljubac ?, ipak sam pobjednik. A Anamarija kaže: nisam nikog do sada ljubila i lukavo dometne, kod sljedeće medalje. Ha ali nije znala da sam ja povratnik na postolje.
Pobjednik u duatlon trci za V-5 Lučano Sošić i pobjednik kupa za 2012 ali se tog priznanja nije dočekao.
Moram spomenuti da on trči km za 4 min, što mnogo mlađi mogu si samo zamisliti.
Druga medalja za mene, i pravo čestitanje.
Ja zadovoljan a sa još večim zadovoljstvom čekam da me treči puta prozove Pavić.
Ubrzo sam opet na redu, popnem se na postolje i čekam medalju i poljubce, kad spazim da prema meni ide Primož Kozmos. Mene je teško izbaciti iz ravnoteže, ali zamalo nisam pao sa postolja. Gledam proširenim očima, zatvorim oči opet je Primož tu, otvorim oči opet Primož. Da možda nemam priviđenje. Primož, uvijek nasmiješen i upadljivo nabildan, pruža mi medalju sa riječima opet vi.
Pa dobro gdje sam sad ja to,pogledam desno Dinara, lijevo Svilaja i Kozjak, dignem pogled. Na stijeni tvrđava Vrlička, a imam dojam da sam u Čatežu. Naime u Sloveniji mi je nekolikom puta poštovani Primož uručivao medalje ali odkuda sad u Vrlici.
Pa ko je sad tu Franjo Asiški, on je kao mogao biti na dva mjesta istovremeno.
Nekad i oči mogu prevariti nosioca istih.
Primim medalju, zahvalim na čestitki i uspravim se kad među prisutnima u prvom redu spazim kako zaneseno pljeskaju Predsjednik i tajnik HTS-a
Ipak sam u Vrlici
Petrica Asiški
P.S.Hvala kolegi Alenu na fotkama,da ne bilo zabune da smo Lučanu i ja bili jedini na trci.
Ne, držim se naputka EU i Europske komisije, ovo je godina: Europska godina zdravog starenja. U tom smislu sam očekivao da podnesem svoju kandidaturu, a koju nisam, jer nam je stranica HTS falična. Poslao sam nekoliko kritički mailova, ne kritizerskih, nego da upozorim da nam HTS ide u krivom smjeru.Ni na jedan mail nisam dobio odgovor.
Za žaljenjem mogu konstatirati da su dva najsenionera i jedna seniorka proglašeni od njegove ekselencije Paul Vandorena i ministrice Opaćič. Bez skromnosti ,nagrađeni su aktivni u organizaciji drugih, eto ja organiziram i sebe. Kakva bi to bila osobna promocija a tek za triatlon.
I što sada, ništa, gombal i brundal budem o toj nepravdi svaki tjedan i to sedam puta.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 08 OCTOBER 2012 11:06 )