Petak, neko je rekel Svjetsko prvenstvo u rukometu. Rusi sudjeluju ali Amera nema. Pa kakvo je to svjetsko prvenstvo, još k tome četiri ekipe iz Jugoslavije.
Ajd neka bude svjetsko prvenstvo, kad se u gori zelenoj nađu u polufinalu sosedi.
Sosedi izgubili i sad trebaju ogled za treće mjesto, svjetsko, a Europa.
Mirno sam spaval i ujutro subota /zjutra, jutri /nudi sportski događaj i ugođaj.
Kicbihl, malo ću prenositi trku. Nadam se da neću biti lošiji od službenog komentatora i da pokvarim dojam. Pa će se gledaoci rađe prebaciti na Eurosport.
Prekrasan ambijent, vidljivost je fantastična a može i bolje.
Spustaši jure 140, da ko da su u Wengenu, hundšofu. oo6 a sad je 009. Brži je na haberkantu, traverza.
Peter Fil juri, jao kakav pad, sa lijeve noge otpala mu jedna skija. Napravio je salto, to se još nije vidjelo. Vidjelo se kak ne, Herminator napravio dvostruki, letio 50 metara i srušio tri mreže. Reporter to nezna. Vozi Puhner, 002, Švarceneger, 014, Lauda, kralj brzina, ima sunčanih mjesta na stazi a i sjene. Klarens je pao.
Šporn, oči mu se cakle, hrabar , visok, uzeo traverzu, Franc prvi.
Svindal loše nosi traverzu, nisko ju je uhvatio. Paris napada Austrijance, prvi Talijan, Bormio. Austrijanci čekaju Rajhelta, na cilju ludnica 142 na sat. Trenerski skok, pardon, terenski skok.
Šporn, evo Ivice, hrabar ima sina /valjda Šporn/. Evo Pinturoa, nije baš brz. Panturo u cilju, dobro jel Pinturo ili Panturo. možda Panta Pinta. Bilo je vrijeme da konačno pitam skijaša kak mu se izgovara prezime.
Znam da sam očajan komentator, ali što ćete, Dag Modrić je ostao u Zagrebu zbog štednje, pa se sad ja trudim badava. Dobro nije badava primam solidnu plaćicu.
Ne sekirajte se Dag iz studija prenosi ženske.
Ne mogu više, nije to posel za mene. Za mene je to previše. Sa lijeve noge otpala mi jedna skija. 015.
Petrica Lijevonogi.
Navečer, sodedi se sreli. Do 20 minute vodimo sa jednim do dva gola. Jurnjava na obje strane. Toliko kontri nisam vidio, ali puno prodanih lopti.
25 minuta, sosedi vode 12:11. Kakve zicere promašujemo, u pet metara promašujemo. Kod nas samo Čupko igra. Poluvrijeme 13:14.
Drugo poluvrijeme, eh veoma inspirativno. Sosedi i EU.
Za Dance smo trebali Balića, a možda i Sulića. Najbolji svjetski par za crtu, a Balić najbolji sa svojom ležećom frkaturom. Da je bio manji ego, više zajedništva, bili bi u finalu.
Zapjeval sam si " Išel budem kleticu, zel si budem holbicu i otišel na đoging. Da dočekam Svječnicu, ove godine je uranila. Lijepo je stisnulo. Moral sam trčati da smirim sindrom nemirnih nogu.
Sad mogu mirno gledati rukomet, Jer kad je napeto previše mašem rukama.
Oko 18.12.12. napisao sam da je upitan ulaz u EU, državi sa 1185 otoka. I sad mog kolegu po radnoj obavezi, Janšu partneri napuštaju, mislim na političke. Dali je to vidovitost ili imam jednu ali vrijednu obavještajnu službu. Nije bitno, bitno je da ne ćemo u EU, tak su rekli, a zašto.
Zbog bijednih ondašnjih 300 miliona DEM. Da a sad je to naraslo na 2 miljarde EUR-a.
Ljubljanska banka, dug ostao u banci a osnovana Nova ljubljanska banka. Opravdanje duga, to jest štednje, branilo se sukcesijom. Nažalost to Europa ne poznaje pa je i Sud u Strasburgu donio presudu da je štednja neotuđivo pravo. Tako da je sad panika. A ni mi se nismo proslavili. 20 godina smo petljali, jelo i pilo se a dogovora nije bilo, a sad bi za tri dana trebalo riješiti problem.
Ja bi rado da ne uđemo, ne pod uvjetima koji su potpisani. Na moju žalost ulazimo, na koji način?. Znam da EU neće dozvoliti da im lovica propadne, jer pretpristupni fondovi se troše. I to već nekoliko godina. a bilo je i nepovratnih sredstava. Čujem da je u Santiagu bilo pranje glave.
Za nas bi savjetoval, bilo bi najbolje da se sada predomislimo. Englezi su nam pružili šansu. Ne bi nam oni ratificirali da nisu na izlazu. Svi se sad uhvatili u objašnjavanje Engleza, čak i vrla gospođa Ines Sabalić koja obrađuje teme iz EU. Ali od silne pisanije nezna se zašto Englezi glume staru frajlu za udaju.
Pa eto za novinare koji se javljaju iz EU, zašto Englezi prijete. Zato što su najveći neto platitelji u kasu bez dna a Francuska najveći primatelj iz te iste kase. U koji sektor to neću napisati.
Završavam sa Ljubljanskom bankom. I ja sam imao štednju, riješio sam ju odmah, ima tome dvadeset godina. Po modelu ko prvi njegova divojka. Ko zna, njemu dvojka i djevojka.
Imao sam VISU karticu /Bethoven/, izvadio sam euro čekove za nepostojeće marke. Otišao u Radkersburg /Bad/, znate kod Gornje Radgone. Uzeo komada sa sobom, da se ne izgubim. Zakucao kod Herr Ruzistcha. Banku neću imenovati jer reklama košta. Ja njemu papire a on meni marke.
Što se tiče sukcesije, moje mišljenje je nebitno. Nisam ja George Washigton i jedan bio previše za Hrvatsku.
Evo mišljenja od najpoznatijeg, najvećeg živućeg ekonomiste sa prostora bivše Jugoslavije. "Sve smo mogli riješiti sa 15 miliona EUR-a, a sad će nas to stajati deset puta više". Akademik, prof. Jože Mecinger.
Gledam finale i navijam za Dance. I oni su nešto slabe volje da mi uđemo u EU, iako im kupujemo šest mjesečnu zaleđenu svinjetinu. Kod nas može biti 12 mjeseci zaleđena, po zakonu a van zakona po potrebi dok se ne proda..      
Petrica Dojčmarka

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 27 JANUARY 2013 15:10 )