Imali smo Ružu Hrvatske  a sad smo dobili Ružu EU.
Naravno čestitke pobjednicima a treba i poraženima. Najviše čestitke Ruži. Dobila najviše glasova. Svi mediji zvone na velikoj pobjedi i još većem porazu. A kakvi su pobjednici, pobjednici. Po meni su pobjednici, poraženi, isto kao i poraženi. Ako se obratim statistici i matematici onda je porazno da 780 tisuća glasa a 3 miljuna glasaća odglasa bez glasa. Ili 20% izlaznih glasaća a od njih 5% pisalo po listićima poruke, psovke, buđetski rebalans, pjesme i ljubavne poruke. Tih 5% je jedan zastupnik u EU.
Sljedeće, pobjednici se katarzično vraćaju i kažu da će biti na lokalnim još bolji. Sigurno sa punom odgovornošću tvrdim da neće to moći. Zašto, pa eto dokaza. Tvrde da imaju članova 220 tisuća a dobili su nekih 32%. To znači da su za njih glasali sami njihovi članovi ili čak neki nisu ni za sami za sebe.
Poraženi su poraženi sa manje od 1% ali su imali više tuđih glasaća od svojih članova. Onih čutećih 3 miljuna je bitno, a to znači da im je pun kufer i jednih i drugih.
Da se pohvalim ni ja se nisam udostojio da izađem na izbore. Zašto. Pa prvo, ne bih bacao novac, drugo nije mi se dopadao broj koji se birao, kao 12 apostola. da su se birali 13, izašao bih. Ali bih izašao da je bila kandidat gđa Ivana Luetić. Još sam htio izaći ali mi nisu dali 1000 glasačkih listića. A što će mi toliki broj. U Varaždinu imamo jednog gospodina, pokušao je sam Saborom pa nije išlo a obećavajući kadar, pa probao za gradonačelnika pa nije išlo, sad je zatražio od varaždinaca da je došlo vrijeme da jedan varaždinec ode u EU. A puno je aktivan, uključen je u puno stranaka, udruga, zadruga. Hrast, Rast, Grozd, Brozd, Ogrozd,MENSE a ima sve prerogative za EU kao  simfoničar i komorni glazbenikl. Za leto dan opet tekma.
Za kraj zaslužuju svi ioš jedno čestitanje ipak su dobili maksimalan broj glasova, ajd zaokružimo na 15%
Posebno Ruži EU koja je ustvari bila joker pobjednicima, jer je dobila glasova od nekih pet puta više. Također čestitke sa poražene liste. on je apsolutni pobjednik izbora, dobio 20%  svih glasaća. I čestitke za bačeni novac u visini temeljnog kapitala trenutno puno spominjane Karlovačke banke. Za mjesec se vidimo opet na izborima.
Znam i kolika će biti izlaznost. Jedni će izaći a drugi ne-će.
Petrica Frulica