Iz Petrove opet cendraju, nemaju krvi. Pa su mi uputili uhidbeni nalog, bolje reči potjernicu za mnom. Šalim se, lijepo su me zamolili, a mene netreba puno moliti. U taj čas smo skovamo plan, Petrica i ja. Zaključimo da ne bi bilo loše odbicati do Zagreba, budući me ove godine čekaju teške utrke, nekoliko dugih triatlona pa da se napravi nekakav trening. Ponekad treba i trenirati a ne samo ubirati lovorike sa postolja.
I tako nas dvojica rano, zaranimo, dok je još bio mrak. Zavjetrina je bila zabranjena, ali ne leživraže Petrica se uporno šlepa, meni pukne film, stanem i iz bica mu iščupam sic i bacim ga u Muru. A njegov bicikl sam gurnul u jedno selsko dvorišće. Eto sad se vozi. Ipak sam ja predsjednik kluba iako nas je samo dvojica u klubu. Dalje smo išli kak i prije on u zavjetrini, vozil sam ga iza na gepeku. Kad već idemo u Petrovu mogli bi usput stati u Kušlanovoj. Prošli smo Svetice, ta ulica me vratila u devetdesete kad sam u živo sreo Zvonimira Rogoza. Duhovno sam se pripremao za ispit, uspostavio sam mentalnu komunikaciju prema profesoru sugerijajući mu da sam odličan student. Time sam imao pozitivnu situaciju i psihološku prednost, i uvijek u grupi sam se prvi javio da izvlačim pitanja. Kad sam bio na vrhuncu sa prijenosom misli, iza mene je netko počeo remetiti prijenos misli. Naime čulo se glasno struganje po asfaltu  ššššššššš..........ššššššš. Pokušam se disktretno okrenuti  i vidjeti tko to proizvodi. Bacim pogled preko ramena a ono Rogoz, doslovce vuče noge za sobom. Starina je bio na razgibavanju, svaka mu čast, sa 92 g. dobio je sina.
   Stigli smo do Kušlanove u 6 i 16 minuta, malo smo kasnili, to zbog obiteljskih razmirica.
Spustimo se niz nagib na košarkaški teren, odmah nam je bilo jasno da smo došli ko Martin Zagreb Martin iz Zagreba. Nije bilo novinara ni kamera. Pitam prisutne gdje naš najpoznatiji maratonec, je gospon otrčal je na Sljeme.
Zbog ovog debakla čut će me klupske tajne službe, dal sam im veliku plaću a one tak rade. Sad kad smo u EU umislile se da više netrebaju raditi, ne tek sad treba zapeti. Sad trebamo" prave tajne špijune". Nema odmora dok traje obnova.
Kad smo već u Kušlanovi napravili smo tisuću sklekova a da se nismo ni oznojili. Kakvi su to sklekovi trebate doći vidjeti u Kušlanovu. Kad smo se fest zagrijali malo smo jurili po tartanu i onda smo skoknuli do Petrove. Ja sam istočio par miljardi trombocita a Petrica se u međuvremenu nabacival zgodnoj crnki. Separator je bio zadovoljen za manje od sata, pa smo otišli na gablec, Petrica na pivu ja na škarpinu. Zbog Petrice nisam bio na TV, /ni tu ni bilo sreće/ prilog je napravljen s pirotehničarima.
Poslije smo malo ljunjali po Zagrebu, posjetili Petricu da ga možda nisu fkrali, ipak je to vrijednost, ne toliko umjetničko-kulturološka već što je od bronce.
Doma je vozil Petrica, mene i svoj bicikl.   

 video klip

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 01 JULY 2013 07:29 )