Vre tičeki spiju, a šume mučiju. Naj moja popevka zvoni po rezervatu /naj mi poštovani Domjanić oprosti/.
Kaj nije po dolu i gaju i dragome kraju. Za razliku od brata blizanca ja pišem suhoparno, činjenice, podaci, numere, a to baš nije čitljivo pa i ja pokušavam biti malo, duhovit.
     A da ovo gore ne bude patka, neka bude nastavak naše sadašnjosti.
     Pliva patka preko Save nosi pismo navrh glave, u tom pismu piše...........
Siguran sam da je sada jasno kak je to već Petrica napisal o lexu. Ima o tom slučaju i nešaljiva strana. Uvaženi kolega po radnom mjestu od mog Petrice rekao da nema štete, niti će je biti. Biće, i ima je već sada. Samo on to još nezna i ne može je dokučiti. Zašto, pa treba se baviti poduzetništvo pa bi onda ubrzanim tečajem imao prave informacije.
    U cijelom tom slučaju ima puno nesretnih okolnosti. BDP pada, rashodi i dalje veći od prihoda, fali 3 miljarde kuna trenutno. Nešto o tome je prtljal Petrica. Idemo dalje, za par dana će Državni zavod za statistiku a i Eurostat objaviti koliki nam je proračunski manjak 4,7 / požuril se Fitch/ ili 5,2 %. To je istina o državnim financijama.
    Sljedeće, gospodarstvo još uvijek tone, kupuju se auti, trenutno Vlada je akter. Koliko smo vezali tu kupnju sa nekom našom isporukom robe. Recimo šraf od Petrice, lukav je on jer ga on proizvodi.
     Da li još netko sjeća, ako nema pomaka u 9 mjesecu ja odlazim. Prošao 9 mjesec a i naredni 9 mj. a mi još cupkamo, ne na mjestu već trčimo unazad.
    Od silnih projekata skoro ništa. Nešto je kao pomak, koncesijski Pleso / godinu dana za građevinsku, a i koncesionar nešto slabo stoji sa parama/, da li se poštuje potpisani ugovor po tenderu.? IKE-a poslije puno peripetija, nekoliko godina, kreće. I to je sve od značaja, osim nekih sitnica pa te sitnice kako je vidljivo ne dižu BDP, jer nema potrošnje ni investicija. Doduše najavljen je veliki projekt Pravni trg, in capital town of CRO. To će biti na dvije godine zaposleni radnici i onda ? I tako je to neproizvodna investicija, ako će je uopće biti. Da proizvodnja, a ko je još toliko lud da u ovim uvjetima radi. Dokaz, kako je novi gradolnačelnik u Metkoviću, sebi i svojoj administraciji odredio plaću minimalac, to je i putokaz za izlaz iz krize. Potrošnja, čemu služi ta kategorija u ekonomiji.
    Poštovani vladajući u Vladi a i oni u Saboru smanjite si plaće dok nije kasno, kad neće biti ni za minimalac. Moj osobni stav je, da Vlada nije ni zaslužila svoju plaću već ju trebaju vratiti. Pored svih pogodnosti, sve imaju plaćeno, mobiteli, kartice neograničenog limita....., a tako i župani i gradonačelnici.
    Onaj iz Remetinca sad pravda svoje bogastvo sa besplatnim ručkovima i uzetim dnevnicama, što je istina. A gdje je reforma administracije lokalnih uprava i županija. Meni je jasno, da zadržavajući punu zaposlenost u administraciji, svaki mjesec lijepa svotica poreza i doprinosa slije u državnu blagajnu, dokle.  
     No to je potez kratke pameti, jer jedemo supstancu. Jasno je i da prodaja Poštarske banke, CO i cesta/bez obzira na varijantu/ neće začepiti rashodnu rupu. Pristupnih novaca nema, jer nema programa, sad su još odgodili Pelješki most. Uz to nekakvi štrajkovi. Loše za dugoročno razdoblje da štrajka tercijarna djelatnost a ne primarna. Kad se šuti onda je najopasnije.
    A opasnost se pojavila slučajno u minornom slučaju. Lex. Ta smosvijest nam nije trebala, naročito protiv Njemačke a ni saznanje koliko je još UDBA prisutna i snažna u našoj demokraciji. Prošlost nam stigla u sadašnjost/ eto dokaza Eisteina da se može putovati vremenom/.
    Zašto Đureković, pa on je bio sitan slučaj u INI. Glavni je bio kad je ondašnji ministar milicije utvrdio da se kupuje nafta po enormim cijenama sa plutajućih tankera, a bili smo prijatelji sa deset naftaških zemalja. Recimo Gadafi je pital koliko trebamo. Sjećam se kad smo vozili na par-nepar, pa bili neki bonovi,kao nije bilo goriva. A spasioci su se bogatili. Obrazac je bio da sinovi visoko rangiranih političara i generala odjednom su preko noći postali svjetski biznismeni. Samo sinovi od glavnog meštra nisu. Puklo je kad su se neke cijevi zapljenile, sjećam se ko danas nastupnog govora, kako imamo elemenata koji lažno optužuju i kaljaju ugled poštenim radnicima, direktno prenosila televizija. I kak to ide po diktatu smjenjen ministar milicije. Sve nepodoštine su pale u vodu a Hrvatskoj ostali dugovi koje još sada plaćamo.
     Priči nije kraj, Đureković je previše znao i da spasi život, ode u Njemačku, sa papirima. Zašto sad Njemačka komplicira za nas u nezgodno vrijeme. Pa nije nezgodno vrijeme nego je to pravna država koja je dala politički azil/ a azil politički u Njemačkoj se ne dobiva lako/  osobi a ona najokrutnije likvidirana. Kod njih takav slučaj ne zastarjeva 50 godina. Nitko ne spominje da su ubili i sina. To je jedna pretužna priča, a pravorijek će biti u Njemačkoj. Mjesno nadležno
    Ima i jedna smiješna anegdota. Jednog dana na Jakuševcu se našlo nekoliko crnih vreća za smeće. Sve su uredno bile bukirane sa devizama. Čistaćica je krive vreće bacila u kontejner. Utvrđeno je da su dovezene sa brežnog dijela Zagreba, vlasnik nije utvrđen. Nije se ni javil..
T.P.