Moj vrli brat si je umislil da samo on zna o ekonomiji, pa je promenil šifru, da se ja ne bi mogao izraziti ekonomski. Šifru sam provalil uz pomoć obavještajnog podzemlja. U podrumu, sa osobom suprotnog spola. Ženi sam rekel da nam je došel vodoinstalater. Ja sam pošteno priznal da sam priučeni ekonomista, ništa čudno u ovoj državi. Ima ih i koji odlučuju o sudbini države i državljana a ekonomski nepismeni, a to što sam liječnik, to je čista slučajnost. Zato mogu biti premijer u sjeni.
 Moram se sad požuriti da mi ne otme brat temu, kockarsku. Moja najdraža tema, INA. Sve je poznato oko nje i MOL-a. Ovakva prigoda se samo jednom u životu pruža. I znam da sam možda jedini ili nas ima malo koji drugačije misle. Moj kolega po radnom mjestu premijer kaže da nije kockar kad su ga jučer pitali za INU i da li bi prihvatio ponudu MOL-a da se otkupi.
  Pitali su novinari, neke ministre i sabornike koji su davali samo pametne izjave jer samo i takve znaju, ali nitko da kaže da se Lessi vraća kući. Zašto, jer ne znaju da onaj koji zna, njemu dvojka i djevojka a ko ne zna, njemu stolac u Vladi ili u Saboru..
  Imajući na umu da je to 3 miljarde EUR-a, neki mudruju da smo prodali za 1,2 miljarde. Sve je to točno, i jasno je da su mnoge dionice napuhani balon. Možda nije lijepo i moralno /toga u biznisu nema/, rušiti cijenu INA-ine dionice i otkupiti je.
  Evo modela, uzeti kredit, za zalog bi dao naše dionice pa ako i treba MOL-ove, taj kredit bi bio premosni. Dionice bi dao u otkup domaćima/ako žele/ a našao bih strateškog partnera 25%+1 dionica i ponudio bi mu podjelu neto dobiti, fifti fifti. U ugovoru bi bila revizijska klauzula na protok vremena. Vratio bi kredit i uredio naše oronule rafinerije. Na čelo INA-e ozbiljnog naftaša,/ ne propale podobne likove/ a na njegovu imovinu plomba sa bankovnom garanancijom bez protesta.                                                                                                                                                U cijeloj toj tužnoj priči oko INA-e ima jedna i pozitivna činjenica, INA srećom nema u vlasništvu Bijele noči.
 Petrica priučeni Kockar

Zadnja izmjena ( Subota, 05 OCTOBER 2013 05:09 )