Samo nastavak. 05.10.13. Radio 101 10h 45 min. Matić-D.I.Milošević. U 45 minuta, skoro ničega. Matić je postavio majku svih pitanja. SDP nezna što sa INA-om  a vi u HDZ-u?. Eh, u odgovoru su se našli alati, pa kako voditi kompaniju, pa možemo biti vlasnici a ne upravljati itd........Znači ministar za gospodarstvo, u sjeni, ne zna. Nije INA aparat za gašenje. U svakom slučaju teatrologija, naučio sam da je Verdi bio kompozitor ili kak bi poznati gradonačelnik rekel: molto gracije, arivederči.
     Ipak je i bilo nečeg dobrog, rekao je da nije dobro ubirati porez po izdanom računu. Halo, pa to moj brat jezero let jambra. Pitanje, gdje je bio HDZ svih ovih 20 let, brzo shvaćaju problem. O strukturnim reformama i programu, ništa. A htjeli bi vlast. Eto im primjera, brat i ja. Kritika ako nešto ne valja i prijedlog za rješenje, pa dajte se već jednom uozbiljite.
     Situacija je ozbiljna a spasioci neozbiljni. HDZ nije spreman da spasi državu
Što sa INA-om, pa treba krenuti od početka, ugovor, tajan, pa onda nešto dali u javnosti. Neprijateljsko preuzimanje od strane MOL-a, HANFA se izjasnila, DORH ne. MOL tvrdi da nema prvokupa. A ko će i kupiti ako je tu sudski spor i ako se pokaže da su kupovali dionice kad je bila zabrana. Idealno rješenje je da se prodaju našoj Vladi, po modelu kak sam najavil. Jasno da sam objasnio u konturama a i nešto između redaka. Nisam toliko blesav da baš sve objasnim korak po korak. Recimo na primjer kak srušiti dionice, stave se na pregovarački stol i gurnu se da padnu na pod. Lako se meni šegaćiti a usto sam dioničar INA-e.
   Potvrda rješenja stigla je u Slobodnoj Dalmaciji od prof. Jurčića, 15 sati poslije mene. Javio se i jedan šef stranke da INA-u treba nacionalizirati. Ma nemoj, sad je kasno kad smo ušli u EU. Sada možemo preživjeti jedino od EU fondova, kredita i INA-e, turizma i kakvu imovinu utopiti nekom neupućenom. Proizvodnost i produktivnost uredno i uporno pada a birokraciju treba nahraniti. Na 80 građana CRO jedan birokrat. U EU jedan na 10 000 gradjana.
Ako baš nekog zanima kak se je kao liječnik -kirurg razmem u  ekonomiju. Moram se pohvali da sam bio dobar đak kod svog brata. Ne bi on bio u Hubnerovoj ediciji i imao par certifikata kao osoba a i firma također, kojom upravlja. Slučaj INA je na javnoj sceni, rukavica je bačena a odgovori su, teatrologija, demagogija,alati, sada ćemo, čekamo odgovor, u pregovorima, spustili smo loptu na zemlju, Hernadi, crvena potjernica i vanjski poslovi i....Puno babica kilavo dijete.
     A zašto INA, pa nikad više barel ispod 100 $ sa tendecijom rasta i preko 200. Ima jedna ekipa kojoj gramzljivost nije stala samo na iračkoj nafti gdje dobivaju barel za 5 $, po informacijama iz obavještajnog podzemlja.. stoga vratite dijete majci.
    Završam kockanje i gledam sa bratom NU 2. Lijepo se gospoda raspričala, ja pišem a brat sebi nešto više za sebe mrmlja u bradu. Na spomen dva stana Borčec poskoći i dobaci, Stankoviću pitaj kako su ti novci došli iz Slovenije u Hrvatsku, u torbi, roda donesla ili ih Deda Mraz iz Finske spustil kroz dimnjak. Uostalom u novinama je bio iznos 200 000 EUR-a a spomenuti su sada 160 000 EUR-a. 40 000 je za kavu, valjda. 
     Ovo neumjesno bratovo pitanje potaklo je mog Alzheimera, je li sjelo u blagajnu onih 5 miljuna EUR-a, namijenjeni za gospodina sa Brioni odijelom koji je volio odsjedad u hotelu na Madison Aveniji. Notjene 20 000 dolars.
Petrica  La Traviata

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 06 OCTOBER 2013 14:17 )