Muž zadnji dozna da mu je žena vesela. Javno priznao najčelniji čovjek Hrvatske gospodarske komore. Pa to nije ni loše, ja sam i tako bio na liniji da treba povećati potrošnju. Samo tako ćemo povećati BDP.  Eh, kad bi bilo to tako jednostavno.
Kako sam ja član komore, prisilni, jer je takav zakon. Prisilno sam plaćao i nikad nisam bio dužan članarinu od koje nisam imao nikakve protuvrijednosti, osim što su jednom mjesečno slali bilten sa prastarim informacijama. Kad su im smanjili neki bijedni sitni postotak, nema više ni tog biltena. Ali zato ima 800 umjetničkih dijela kao nacionalni ponos.
     I tak kak nacionalni ponos ponosno su neke firme nestale sa scene gospodarstva Hrvatske a na sceni ostala neprofitna organizacija koja uporno i dalje pije krv ostacima gospodartsva. I nezna što je recesija. Udri brigu na veselje. Odgovor na pitanje bivšeg predjednika poslodavaoca Ergovića, gdje je miljarda kuna nikad nismo čuli. A zato se čulo za ZLATNU KUNU, ZLATNA STRUNA, ZLATNA KUMA i sda ćemo imati ZLATNU BUNU.  Kao član nikad nisam mogao dobiti izvješće o poslovanju sa prikupljenom članarinom. Nadzor nije imala ni FINA ni Porezna, jedino je nešto prčkala Državna revizija koja je u 6 mjesecu 2013 uspjela nešto iščeprkati. Sadašnju aferu.
    Možda će sada javnost doznati kako se troši 300 miljuna kuna godišnje.
    Stoga molim ultimativno, Vladu, da odmah ukine državu u državi jer ničemu ne koristi. Oni koji će trebati usluge na poslovnom planu udružiti se na zdravim osnovama.
A kako je bilo moguće zamračiti 32 miljuna, lako, jer lovica je priticala, tko nije plaćao, Porezna je uredno prisilno, ovrhom naplaćivala. Pa kada novac doslovce pada s neba a to znači kako došlo tako i otišlo. Teško zarađeni novac poduzetnika lako je trošiti. Čudim se čudom da šef komore ništa nezna. Alibi mu je žena, kao ništa nije znao. A držao ženu za ruku, bila mu je desna ruka, tako kažu. Nije to kad se žena mužu  izgubi iz vida i onda je sve moguće. Njegova žena uvijek mu je bila na oku i još ju držao za ruku.   
    Kao član komore molim konkretan odgovor, muž je bio najodgovornija osoba. Čime može argumentirati da je odgovoran I drugo, da li u toj komori ima kakve kontrole ili je to udruga za samoposlugu. Kad se dođe na blagajnu izvadi se kartica poduzetnika koja će to sve pozlatiti. Uz ogradu da na kraju neće biti ništa od sumnjičenja, razlog? 
   Imam saznanja da su neke usluge obavljene. Kako. Šlampavo, toliko da se kroz neke radionice opere novac.   
   Ili će ipak biti neke koristi od pjevaća, malo je zakasnil što se tiče godina ali bolje jednom propjevati nego nikad. Biće zanimljivo koliko će to pjevanje utjecati na 18 godina muževanja.
T.P.