Poštovani,
          Javljam se na još ne raspisani natječaj za predsjednika uprave HGK. Nadam se, da među cijenjenim protu kandidatima neće biti kćerka jednog bivšeg. Onda moja malenkost nema šanse.
    Biografija mi nije bogznakak zanimljiva. Rođen sam u gradu kojem je Zagreb predgrađe za put u EU. Godine mi nisu važne i tako na to pitanje iskreno odgovaram da imam 20 godina i nekoliko mjeseci. Prve školske korake učinio sam u rodnom gradu i tako pet puta u prvi razred. Osnovna, pa srednja tehnička-strojarstvo, Strojarski fakultet Maribor, FOI Vžd-informatika i za kraj Ekonomski fakultet Zgb-marketing. Učenik nisam baš bio za pohvalnicu, previše je bilo drugih zanimljivosti van škole ali u osnovnoj sam  imao blistavi trenutak, krivac je pismeni uradak koji je bio čitan po školi. U srednjoj sam zaradio nadimak Spectator, stariji znaju tko je bio bard našeg novinarstva. Bio sam dobar matematičar ali ocjena osrednja, slabo sam grijao stolicu. Na maturi pismena zadaća izvrsna, na usmenom zamalo pao. Nisam znao koji je najmanji zajednički višekratnik, zaplotnjačko pitanje iz pučke škole. Za struku, maturski rad sam odabrao, komparator, kad ga nitko nije htio. Sitan problem je bio taj što je konstruktor radio u KPD Lepoglava. I to sam riješio sa očevim biciklom/kontrašem/. Javio sam se ing. Višnjiću, dao pionirsku riječ da ću mu vratiti nacrt. Nekada su nacrti bili na paus papiru a kopiralo se sa amonijakom. Vratio nacrt, poslije bicikla otišao sam na Dravu trčat i plivat. Tako sam bio terminski vezan sa John Collinsom i njegovom ekipom u San Diegu, koji su osmislili moderan triatlon.
I tako svega pomalo, zaposlio se u LTA, danas MIV a prije od Crneke. JNA nisam izbjegao, bio sam kod "privatnika" na Plesu. Oboružan još nekim sposobnostima,zaposlim se uGK Međimurju,kao samostalni komercijalist, obveza mi je bila da svaki dan oko 4 000 radnika radi i nikad nisu stajali zbog mene. Kako se s vremenom kristalizirala situacija u GK kao klub nesposobnih, otvorio sam obrt/1989/ uz potiho gunđanje poslovodstva ali nisam bio u sukobu interesa. Zbog različitog pogleda na vođenje poduzeća stao sam mnogima na žulj pa sam zaradio nekoliko otkaza a sud kao za inat stalno me vraćao na posao. Kad sam se uvjerio da imam posla sa lajbekima osnovao sam poduzeće, koje danas nekako preživljava. Dok sam još bio u GK radnici su mi dali posebno povjerenje, u Radničkoj kontroli i skupili su potpise da ih zastupam na skupštini kao male dioničare. U oba slučaja bez mog znanja, stavili su me pred gotov čin, rekli su: moraš jer će nas mafija upropastiti. Nisam puno pomogao, bili su jači, a GK otišao u povijesnicu. Dobio sam opet otkaz. A sud opet po svojem. Kada sam se  vratio, nesposobnjakovičima sam očitao bukvicu i ja dao otkaz njima. Pa sam od 1996 samostalac.
 Prošao sam sito i rešeto u našoj Lijepoj Našoj po povijesnoj zbiljnosti gospodarstva. Radio, inovirao, izvozio, uvozio, uredno plaćao poreze, doprinose ali i parafiskalne namete. Dakle Vama, kao i svima ostalima, državi pa čak i dobavljaćima uredno je na kraju mjeseca odlepršala lovica. I sad me zaboli srce jer opet će kraj mjeseca a ja sam Vama već unio nalog internet bankarsta. Potvrdu mogu dobiti od naše vrle Porezne. Za mene, ako je ostalo, bilo je i po par mjeseci da si nisam isplatio sebi zarađeni dohodak.
    Imam si još nečim pohvaliti, kao Vaš bivši, nisam nikada uzeo ili dobio bilo kakvu potporu, ni lipe. Pa čak ni od HGK, ali sam imao uspješan sukob sa Vašim ing Babićem/Zgb/ i jednom osobom u komori Vžd. Stoga članarinu komorama, smatram kao otimačinu.
Kandidaturu temeljim na ovim gore i znam da to nije dovoljno treba i neki program. Tu ću biti kratak, ako ću biti prvi čovjek HGK polovici ću se pregaoca zahvaliti, slobodno potraže drugi posao i za 50 % će plaće biti manje, posebnu ću svoju prilagoditi. Ostalo za unutarnji program moram upoznati unutarnju hijerarhiju, kako je postavljena vertikalna i horizontalna organizacija HGK. Za program rada HGK prema van to ću podnijeti po ustoličenju.
  Za nešto sam potpuno siguran, savjetnici mi neće trebati, po novinskim natpisima da ih ima 40???, toliko nema ni Komora Njemačke. Posebno mi neće trebati konjovodac. Sa mnom će doći samo dva /2/savjetnika, jedan domaći i strani iz EU. 
   Na kraju još par pozitivnih odlika mog lika i djela. Po ZAPI od 2000 g. još uvijek se može meni i mom poduzeću vjerovat. Ima jedna anomalija u mom poslovanju, nigdje u EU nisam nikad ostavio ikakvu garanciju za uzetu robu, pa čak ni na škrniclu potpisanu garanciju. Tu bi još bio u jednoj ediciji g. Hubnera, pa preko sportskih uspjeha do Bocconi.
   Imam i odlike koje me diskvalificiraju, nemam vikendicu a kamoli vilu u gori ni na vodi, nemam kaznenu prijavu a nisam ni pod istragom, nisam ni osuđen, posebno za privredni kriminal. Eh lažem, jesam prekršajno, zbog parkinga i kad me nisu moji konji slušali pa se zalomila koja prebrza vožnja. Što ćete uvijek se nađe neki neposlušan konj. Doduše imam 2 dana vojničkog zatvora. Pod kraj vojnog roka nešto me fpičilo pa sam vojnoj vrhuški objasnio da ja za njih radim i po logici žive od mog rada. Uvijek sam za poštivanje primarnog sektora naspram tercijarnog. Za taj verbalni ispad dobio sam nagradu da 2 zadnja dana po garnizonu hodam ko zgubidan, bez žniranca, remena, uprtača i kape. A da je bio vrhunski cirkus, nije me imao tko otpustiti, ipak se javio jedan zastavnik rodom iz Štrigove. Kako dolikuje kosovcu potpisao se čirilicom na otpusnicu. I da razjasnim do kraja zašto se hvalim da sam tri puta bio u Lepoglavi. Dva posjeta sam gore opisao a treći puta sam bio kao klinac u sklopu pučkoškolske posjete da nam pokažu ćeliju Josipa Broza.
  Postoji još jedna moja osobina, neprihvatljiva za naše prilike, držim do date riječi, mada ju teško dajem. Zbog nje me posebno ino partneri cijene, čak su iskovali mantru da taj kad obeća, dići će se iz groba da obećano ispuni. Eh, da budem barem malo siguran da ću ući u uži izbor za šefa, obećajem da će od tog trenutka Naša Lijepa procvasti, teći će med i mlijeko, bićemo Amerika, ne i Švičarska, ma Norveška i Švedska zajedno. Od kud sad Kopernik, pa moram i ja obećavati kad je to uobičajeno u 23 godina.   
           Ako me se izabere. Nadam se da neću biti Nadan.
  Bilježim se sa štovanjem za sada.
Ostajte mi veseli i zdravi.
Vaš prisilni član T.Pichler 

Zadnja izmjena ( Subota, 23 NOVEMBER 2013 17:52 )