Jedan je kupio auto tajno ili su mu ga kupili, da se brine o narodu, a drugi ni ne zna da si ga je kupio i za koliko. Treći bi htio biti Pepeljuga. A svi bi se rado brinuli za narod. Mala digresija, koji to ozbiljan poduzetnik da se tako poslovno odnosi sa svojim nabavnim vještinama.
Za mene nije uopće bitno kolika im je cijena. Da smo za svaki platili milijun kuna, za tih 1500 komada ne bi bilo problema da su i prodali tvorničaru ili prodavaću mojih/naših/ čepova za karter. Koji su u međuvremenu i zahrđali iako su od bakra. Dakle ne samo čepove i ne samo 1500 komada, nego par milijuna komada ili neke druge robe. Prvi predsjednik bi mi odgovoril, kibi dabi.  
 Sve što bi ozbiljno napisao bilo bi da se ponavljam. Ali iznenaditi sve nas, neugodno, to nas još uvijek mogu. Interesantno da ta vozila sad nitko ne želi, čak ni oporba u Saboru. Znači za smanjenje plaće to im je bila demagogija a kako bi se ovo ponašanje nazvalo.
Za pozdraviti je objedinjenu nabavu, posebno automobila. Zamjenjuju se vozila stara 3 do 5 godina.
    Vozim auto star 22 godine, kupljen kao "jahr vagen"-1 g. Za 60 % cijene od novog. Još uvijek prede ko stari mačak. Ko me pozna zna da ne držim auto u garaži nego ga doslovce ganjam. Više je u EU nego u Varaždinu.
Pitanje je kako je moguće da su državna vozila krševi. Ko to vozi, ko to servisira? Brže troši da se brže kupuje.
    Ovo više nema smisla. Auti su nas opet udaljili od naših krucijalnih problema.
Taksativno ću nabrojiti. Ponovo moram ponavljati da nam je trend coming down. Davno sam napisao da fiskalna politika/presija/ neće pomoći za izlazak iz krize. Pored porezne evazije imamo i promašenu poreznu politiku. Dokaz, kad su svi pokazatelji ekonomske politike u padu, raste dobit oligarhije. Od početka krize bilo ih je 1000 sad ih ima 300, a ostvarili su neto dobit veću za 6 miljardi kuna/za 2013/, posebno treba napomenuti da raste nezaposlenost a pada opća i široka potrošnja. Kako to ?
  Nadalje, najveće afere dolaze iz Porezne uprave, dovukli ljude iz Kriminalističkog resora da budu prvoligaši a oni ispali prvoligaši.
Povijest nam se ponavlja, skoro po istoj špranci. Onim prvima je krenulo je sa Poreznom, pa Carina i dalje do premijera. Trenutno ovima krenulo sa Poreznom dalje treba čekati iznenađenje. Možda predstečajne nagodbe, mislim da će tu biti sudskog posla ko u ušljivog. Dobra i pametna ideja pretvorila se u nekim slučajevima u čisti kriminal.
   Pa kad su objavili da će biti neke akcije transparetne evo prigode da se objave sve predstečajne nagodbe i svi krediti za obnovu i razvoj HBOR-a. Recimo koliko je spašenih radnih mjesta. pogotovo u firmama gdje radi jedan čovjek.
  Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je moj kolega po radnom mjestu, počeo razmišljati. Rekao da će razmisliti o 5 do 10 % skinuti plaće. Ispast ću veoma pametan jer mogu konstatirati da Marko kasno stiže na Kosovo. I tako je to povijesno debela laž. Više ni 50% ne spašava, otišla baba sa kolačima. Ispucana je sva municija, kao naprimjer dirati u privatne fondove i prikazati kao proračunski prihod.
   Da možda ne ostane nejasnoća, nemoraju svi znati ekonomiju. Evo im ocjena od priučenog ekonomiste. Za jedne i druge.
Nisu ništa napravili za parametre prihodovne strane proračuna, novo stvorena vrijednost, znak da će rasti BDP a ni na rashodnoj strani, gornji i drugi primjeri. Najviše bode oči porezno opterećenje za najslabije, i još je u najavi  a prag opterećenja za neke je davno prošao. Da bi istovremeno ispod ljestvice prolazili najbogatiji i to sa enormnim extraprofitima. A kako država ostaje bez prihoda je INI-na rapsodija i parodija računovodstva. Ima još sličnih poteza a najednostavniji su isplate bonusa.
   Poruka za Pepeljugu, ja mu ne vjerujem na naknadnoj i doknadnoj isprici. U buduće neka ima na umu da mu porezni obveznici zarađuju za njegovu plaću, da mu plaćaju kočiju i ono što ta kočija troši.
T

Zadnja izmjena ( Srijeda, 19 FEBRUARY 2014 05:55 )