Moj brat previše toga uzima si k srcu. Stalnu mu govorim, daj se opusti, pusti uzde. Kog vraga si stalno u grču. Pa nećeš spasiti svijet a ni našu Lijepu Našu. Ugledaj se u naše vodeće. Nemaš brige, ispričaj neki vic ili nešto slično. Neku zgodicu. I tako država svi više sliči na vicoteku.
  Najnoviji vic, upali smo u Babe/tvrdi Moody,s/ Nadam se da opet neće biti vic o padu u smeće. Iz smeća u smeće. Još smo daleko od smeća. Bilo bi neobično poželjno da smo na "zločestim plavim dečkima" Komentar prof. Grčića, liči na vic. "Kad vam neko odreže 2% BDP-a onda je to očekivano" Nažalost nije netko, nego smo si sami odrezali. A poštovani iz oporbe tvrde da si sve to znali i predvidjeli. Istina, pa to gledamo od 90-tih godina. 
    Ima još materijala za viceve. Recimo, neću više piti Heinikena. Piti ću ga niže? Ne neću, mogu naljepiti i moju sliku, ali ga više neću piti. Fućkaš pivo bez petokrake.
Ili smiješna situacija, ministar bi trebao otići zbog svojih vickastih prijatelja ali je vezan za svoj posao. Nema ga tko zamijeniti. Možda i ima ali kak to objasniti onim veseljacima u Bruxelu. Ima drugi ministar, kojem se baš nije posrećilo oko naših veseljake u HGK-a. Izabrali prvog čovjeke te i takove HGK-a sa strateškim CV. Moj brat nije prošao ni prvo rešeto a kamoli da uđe u uži izbor. Kad nema mjesta za jednog Ferdeljia koji dolazi iz ozbiljnog realnog područja i poznavatelja svjetskog tržišta onda izbor čelnog čovjeka iz prehrane i to samo iz šećera, može biti samo vic.
    A da u tome vic bude eventualno i smiješan, treba zaviriti u najnoviji STATUT HGK. Upisom u sudski registar odmah si prvak svijeta, da ne bi, nego da se plaća komorina iliti članarina. A članarinu se određuje demokratski, pod moraš. Ko u zlatna boljševička vremena. Tako da se mnogi poduzetnici mogu kiselo smijati. Što je tu još smiješno, ministar pokuša baš tu komunariju dokinuti. A nemože, jer je Vlada kao raštimani orkestar, pa javno govori što bi bilo kad bi bilo. Kibi dabi. Jasno ide po pomoć u javnost, a onda drugi ministar ko oparen iznenađeno tvrdi da to nije za javnost nego da se trebaju međusobno dogovoriti. Ako nije vic, dajte se već jednom dogovorite.
   A kakav bi dogovor trebao biti, šlagvort od opozicije. Pita novinarka, znači obraćate se biračkoj bazi srednjim i malim poduzetnicima. Točno. Mala digresija, velikima, ako nije vic i nemogu se obratiti jer se to mizerni glasovi/ osim donacija, kako kome/. Treba široka baza, mnoštvo glasova, a to su naravno mali i srednji poduzetnici od kojih će političari stvoriti srednji sloj.
  A novinarka vickasto procvrkuta, to znači da će te sada imati na biračkoj listi male i srednje poduzetnike. Oporbenjak neugodno iznenađen, jer to pitanje nisu prije dogovorili, ali uspije se izvući i kaže: ma ne, mi ćemo se pobrinuti da će oni moći slobodno raditi i zarađivati. Nije vic.
   Nije ni vic, ali se ministar kod T. Muniižabe nije izvukao. Namjerno su pustili dvostruku, različitu i to prije snimljenu izjavu koja je išla vickasto u direktnom programu. Svi mediji prenose da je bila tehnička greška ali ne kažu kakva. Ko je gledal imao se prigode smijati vicu. Eto da ja budem medij, ministar je rekao nešto i onda se predomislil pa je tražio ponovno snimanje vica. Ostalo znate, T. Munižaba i I. Svetl u ladicu za vicoteku.
      I tako nam naši izabrani na proračunu pričaju viceve, kao da je država vic iz vica.   
Petrica Vicmaher
      Bilo bi pošteno da i ja ispričam, tj napišem neki vic. Zaustavi američki policajac noću studenta i traži ga dokument za indetitet. A ovaj ko za inat nema ništa. Znači vozačku nemaš, nemam. Karticu od osiguranja/kod njih i to vrijedi/ , nemam. Možda passport, nemam ni to. Za osobnu ga nije pitao, jer ju nemaju. pa što ću s tobom moram te privesti. Nemaš nikakav dokument. Student kopa po torbi i kaže više za sebe, imam samo logaritamske tablice. Daj da vidim. Uf, koliko je tu brojeva. Da znaš ovaj ću ti progledati kroz prste ali za ubuduće da imaš dokumente. Ako netko misli da je to vic, nije, nije ni vic o policiji, samo ga ja neznam ispričati.
 Ak se ne tuguje nek se luduje.

Zadnja izmjena ( Subota, 22 MARCH 2014 18:22 )