Na presici kad je smijenio, drugog Ostojića ex premijer kaže da nema alata kao što je u naslovu i da se ne može raditi radikalni rezovi.  Tja zato tonemo, uporno, a rade prokleto težak posao, danonoćno. A kako je bilo unatrag mjesec dana, slika na amfibiji sa Ray-banom, pa su se mrcvarili ko je veći negativac, pa su se igrali vunbacitelja, pa zabava sa smjenama. Je, prokleto težak posao. Dobro, gdje je u svemu tome stapich, što on radi. Štrajka.
  Medjutim, ima, ima, charobnog stapicha, samo treba imati znanja a ne mantrati da samo političari mogu izvući državu iz ove jadne situacije. Možda i ima u jednu ruku pravo jer su ju u tu poziciju i doveli političari, pa je red da vade vruč krumpir na svoj teret a ne svih građana. Krumpirove šalate nam je dosta.
  A ako pak nemaju znanja mogu im prodati svoju staklenu kuglu, možda im ona nešto pokrene. Stalno razmišlja o poboljšanju ovog pa onog, pa kad će sa razmišljanja prijeći na djelo. Inače tumbanje Vlade ništa na gospodarstvenom polju neće se poboljšati. Smjene su kozmetika i start za pozicije kad se ode u opoziciju. Izbore će izgubiti ne zbog ideologije koju forsira sadašnja oporba. Vrijeme će pokazati da samo struka može pomoći našoj Lijepoj Našoj.
   Zašto prolijevam pisanu žuć. Pre neki dan bilo je 500 gospodarstvenika na hrpi, dođe ex premijer izhvali se, da ima pomaka samo se ne vidi. Izgovori, i ode, a poduzetnici ostali sa svojim problemima u čudu. Eto kako političari su u stanju riješiti krucijalne probleme. Sve znaju, samo nemaju charobnog stapicha.
Problem nastane kad se shvati da oni koji stvaraju novac, primarni sektor je podređen tercijarnom sektoru. Dakle potrošači novaca se postave iznad onih koji ih nose na svojim grbačama zajedno sa cijelim društvom. Pa koja je to država u EU u kojoj nije poduzetnik priznat ili se radniku ne skine kapa do poda i da ima dostojnu plaću za život. Pa čak i u državi koja daleko najgora i u njoj se pleše sirtaki
   Eklatantan dokaz, bez komentara, svemirska šutnja, od 2008 realni pad BDP-a 12% a rast troškovnog dijela buđeta 30%. Samo se trošilo, pardon zaduživalo pa prihodovna strana ne može sustići troškovnu. A kakvog znalca imamo na poziciji ministra gospodarstva. Iz Jalžabeta, Wollsdor leder, hvali se investicijom. I to da su austrijanci nas odabrali između Kine i nekih EU država. Pa ne zbog ljubavi ili naše sjajne prebukirane administracije, već su napravili studiju u kojoj su dva faktora presudna. To je poznati bazen šnajderaja /Varteks polaaako nestaje/, znači netreba školovati radnu snagu i blizina auto puta. Neki u Hrvatskoj, shvaćaju da se izlazi iz auto puta radi zbog rodnog sela /tri kuće/ političara a ne zbog industrijskih pogona. I izjavu još začini da se investicije tek vide za godinu i pol, pa da je rast izvoza prerađivača oko 20 %. Je, to smo konstatirali da je zbog niske baze u 2013.
Komponenta BDP-a je investicija, kojih nema, uglavnom. A i razlika uvoza i izvoza, pokrivenost nekih 60 %. Pa na čemu grade rast BDP-a tj. lažu nam. Možda na rastu osobne potrošnje, a plaće se  strmoglavljuju.
      Njima zaista treba charobni stapich, da jednostavno nestanu. Touch. Puf
 
  Brazil. Osobno na utakmicu ne bih išao zbog solidarnosti prema velikom dijelu patničkog stanovništva. A ako bi morao zbog poziva zgodne predsjednice, išao bih o svom trošku.
Iskreno, najviše  bi želio da ovaj puta ne budem domoljub i veliki Hrvat. Nije mi jasno kako možemo imati takav nacionalni naboj, sportski. A na gospodarstvom smo izgubljeni. Želja mi je da budemo u nogometu zadnji, ne na ovom prvenstvu, nego zadnji na svijetu. Ali da nam država stoji kao recimo Švedska ili Finska a nemam ništa protiv ni Austrije. 
Kad smo već kod ex premijera, malkice ću biti sentimentalan. Na Trojake /Duhove/ je bio rođendan našem teškom trudbeniku u Remetincu, nitko da ga se sjeti. Vrhovni sud.
T