Osjećaj da nebu dobro, nikak da me napusti. Naročito kad su domaćini pustili himne, a obje su se odnosile na nas. Pa su vjerojatno naši već počeli slaviti kraj tekme. Prvo poluvreme, katastrofa, 10 minuta, krilo prvu loptu pipa /Čupić/ igra se samo oko pivota ?? 17 minuta, 8 šuta-4 gola ??? Poljska krila igraju, naša podrezana. Vori glumi a sudac ga opominje, kasnije je skoro otkinul jednu poljsku glavu. Može se prijaviti u MMA program. 21 minuta, Jurecki ode u sam korner i šraubom iza leđa zabije gol kroz pregaču Alilovića.
  Okrenem na neki drugi kanal. Tamo pitaju gradonačelnika Hrvatske, kad će se kandidirati. On hladnokrvno odgovara: tekejtizi. Ponovo nam daje na znanje da je njegovo znanje engleskog kao da ga je studirao  na Oxfordu. Dobro se prisjetiti one nepoznate novinarke, koja mu je svojevremeno gurnula mikrofon u lice sa pitanjem: Do you speak english? Naš budući gradonačelnik Hrvatske blago pogleda novinarku i odgovori na kristalnom oksfordskom "Ke" uz značajnu stanku, pa je nadodao. Spikink krojejša. Nije mi jasno zašto se trudi spikati kad izvrsno govori, francuski.
   Oraspoložen vratim se na rukomet, drugo poluvreme. Dobro je, dobro je kad opet katastrofa. Vratim se u traženje emisije na kojoj neću brusiti živce. Izvrsna serija Kozmos od N.D.Tysona. Sad barem točno znam da je naša svemirska kuća stara 13,8 milijardi godina. A sjećam se dok sam bio klinac da su nas uvjeravali, prvo da je starost svemira 10, pa su onda prebacili na 20 milijardi, zaustavili na 14,1 a u ovoj seriji Tyson tvrdi da je njegova najtočnija. Idem na kraj tekme. Duvnjak u kontri, ima slobodnog Štrleka, zabio se u trojicu ispred njega. Propala prilika. Završetak, svi tvrde da smo izgubili, pa čak i Goluža, nešto trtlja o sreći, Valjda s Brazilom, suci krivi. Nije više pred mikrofonom ko ovih dana sa pogledom u visine i veleumnim frazama. A imali smo sve, najlakšu grupu i najlakše četvrfinale i onda bi u slijedo bilo opet, lagano polufinale.
   Mi nismo izgubili, to nije istina. Po meni su Poljaci pobijedili, bili su bolji. Sad ću barem na miru i sa uživanjem gledati završetak prvenstva. Rukomet je gruba igra ali prije svega potrebna je prirodna inteligencija a posebno sportska.
Tekma za uživanje, Danska španjolska. Danci mogu ponosno reči da su izgubili.
Najvažnije da smo izbjegli Francuze, jer bi se snjima sreli baš u finalu.
T