Ajd vratimo se mi ponovo devalvaciji, tj prof Lovrinoviću. Potvrdio je informaciju da je glavni kreator programa, kojega čekamo kao ozebli sunce, rekao da je prvi potez devalvacija 10 %. To nije rekao na glavnom partiju nego u nekoj školi gdje je uredno naplatio izgubljeno vrijeme. A i program treba platiti, ne devalviranom kunom već u orjima. Posel je posel, po špranci, idemo delati. Jasno da su oni koji ga trebaju platili, po nekim informacijama u iznosu od šest znamenkama, to ne štima, pa su demantireli tj devalvirali svoju uplatu. Po riječima jednog poznatog varaždinca, program se svaki dan dorađuje. Pa koliko će taj program na kraju stajati. Stoga se na taj fantomski program /nitko ga još nije vidio/ nadvila moja sumnja, kako ga platiti, s čime.
    Ako je istina, da im je kasa u minusu krajem 2014 g. za okolo 10 milijuna kuna a još ih čeka 30 milijuna po presudi od onog majstora što stoluje u Remetincu. Treba će dobrog kuhara. A i taj im je završio na istoj adresi.
 Da i ja dam obol devalvaciji iako se baš puno ne razmem u ekonomiju, za razliku nekih koji sve više neurotično, živčano i nervozno tumače da sve znaju o ekonomiji a po struci su zubari, internisti, profesori frulice, čak ih ima sa plesnim tečajem i da ih dalje ne nabrajam. E pa baš hoću, naime u našoj najvećoj bankarskoj instituciji nemamo monetaristu, ali ima onih koji su diplomirali na transportu, pa na skladištu ima ih i sa turizmom. Kakva je uvezanost sa ozbiljnim stručnim znanjem. Nešto kao sa onom zgodnom županicom koja je zaboravila na koju je temu diplomirala. Imam informaciju da je tema bila-Utjecaj šajke na obalu Kupe.
  Devalvirajuće je ako takvi likovi kreiraju ekonomsku budućnost zemlje a posebno ako slični mantraju u NBH, da budemo i službeno eurizirana zemlja. Ja sam davno napisao da je to notorna glupost, uostalom potvrdio je to i otac programa, prof Sinn. A moj obol devalvaciji. Izračun je da je kuna precjenjena 23,32 % Da, samo kasno stiže Marko na Kosovo. Mi nismo imali znanje kakvo su pokazali recimo Slovenci koji su uveli plivajući tečaj. Ili primjer Izraela, kolika je inflacija toliko poravnavaju tečaj, troškove života i ostalog. Čak im USA za inflaciju povećavaju bespovratnu pomoć za ulogu nepotopivog nosaća aviona.
  Sljedeća devalvacija, kasica prasica po procjeni Stefana Zweiga, njegovo poznavanje psihe lica. Revizija, državna, utvrdila da je velepoštovana ministrica kulture uzimala putne troškove aIi nije išla na put, pa je novac vraćala u ratama. Dakle pored velike plaće uzima kredit i to beskamatni i pravi se naivna sa novcima poreznih obveznika. A koliko se samo bivši šef tukao da ju uvali u postojeću stolicu. Kako mu se zahvalila. Dala mu je cipelu iz stranke koju je on osnovao. A sadašnjem premijera dovela u lijepu situaciju u kojoj država posrče ko pijana mladež na Zrću. Na jednoj strani radišna ministrica bez radnog staža tvrdi da za siromašne nema novaca, pa čak ni za gladnu djecu u školama, a na drugoj ministrica se ponaša kao pijani milijunaš. U pravednoj i pravnoj državi ministar bi izletio iz Vlade trećom kozmičkom brzinom. Eto vam demokracije, kad ste ju željeli, opaka je kad se ostvari želja. Sve bi bilo drugačije da je Sparta pobijedila.
  To bi bile devalvirajuće i deprimirajuće vijesti iz gornjih slojeva politike a na nižim nikako bez afera o poticajima. Još im nisu stali na kraj. Kad se samo sjetim zlatnih vremena kada se za neobrađenih 10 hektara na godišnjem nivou dobivalo kao socijalni slučaj. Ili kapitalna ulaganja. Daruje susjed susjedi zemlju i eto lovice, možda je bilo i još nečega. Dobro baš nije tak ali je sestra dala bratu. Sada su već sofistirani modeli ali je činjenica da se od proizvodnje ne živi već od poticaja. Ima i nečeg dobrog u toj 25 godišnjoj agrariji i igrariji. Od ove godine nema više prijetnji po neotkupu pšenice. Vrijede neka blesava EU pravila, treba hektolitarska težina i količina proteina u pšenici. I biće devalvacije poznatih dnevno profesionalnih galamđija.
  Još ljepša vijest, ministar finacija je zadovoljan sa punjenjem proračuna, nikad bolje, izgleda da se sve manje krade ali i ima lijepih gesta. Pojavljuju se filantropi i ktitori koji ničim izazvanim pune proračun. Zadnja donacija- 15 milijuna kuna. Mogi su se o tome raspisali, kako će taj gubitak podnijeti ili jedan ili drugi. Nema tu brige, jedan je po odbitku svih obaveza državi samo po osnovi jedne djelatnosti, inkasirao u 2014 g. 6 point 71 milijun. A drugi je bio marljiv pa je skupljao stanove. Po staroj hrvatskoj špranci, u štediše svega biše a u radiše još više.
   Nije kraj lijepim vijestima, jedva čekam izbore, da na njih ne izađem. Premalo je Petrova /Metković/i Kovačića /Omiš/. Ovi na vlasti su nesposobni a drugi koji traže vlast nemaju još program a i loše vode svoje financije.
T