Prije nekoliko dana dođe k meni moj šašavi predsjednik kluba. Da, on dolazi k meni, kak je red. Država to sam ja iliti on je predsjednik ali ja sam klub. Ili kako je starina de Gaulle znao reći, ako su važna državna pitanja onda se savjetujem sam sa sobom.
   Preskočimo taj ceremonijal, da čujem kaj to hoće moj vrli šašavi predsjednik. Kaže on meni, slušaj sponzora je sve manje a i ovi koji su preostali, zmija im u žepu. Ja u sebi mislim, budalica kao da ja to neznam. Dobro, kažem ja, i. Pa zamislio sam da prodamo nekog našeg strancima. Jel, a koga, pomladak nam nije još stasao, a preostalo, sami starci. Ništa ti ne brini uporan je taj moj prezident, ja sam već jednog zakapario i uzeo avas. Hej kakva je to zafrkancija, pa valjda se i mene treba nešto pitati. Nisam te mogao pitati jer bi bio ti onda u sukoba interesa. Znaš da je pola Vlade u sukobu pa još da i mi budemo, što će na to reći EU komisija.
    Dobro daj reci na brzaka, imam posla. Evo ovako, gura mi plavu kuvertu u ruku, ali sa izvjesne udaljenosti kao da sam kužan. Tu je tvoj dio, tebe sam prodao HSV Klagenfurtu. Ja još uvijek ne shvaćam kaj ovaj blebeće. Pazi ovo, još k tome plava kuverta. Po ozbiljnosti face vidim da se ne šali. Osim toga počeo se udaljavati od mene i kad je bio na dvorišnim vratima, viknuo je: prva  trka ti je 25.04. Kad sam ja riknuo, i spomenuo mu sve po spisku, nestane sa autom u trenu. Malo se primirim i pogledam u kuvertu/ plava / U njoj 10 novčanica po 500 EUR-a i ceduljica, nažvrljano od prezidenta, javi ako ne želiš u HSV.
   Bijes me polako popuštao jer nastupio psihološki dio-gramzljivost i pohlepa. Kao da sam političar. Samo što ću ja za taj novac pošteno odraditi.
I ništa, kofer spremaj belu maramicu i put pod noge, tj gume na belu cestu bi rekli Slovenci. Po putu za Gösselsdorf smislio sam plan kako da se riješim tog šašavog prezidenta. Dio ću iznosa iskoristiti da podmitim članove kluba, da ga smijenim, onda ću ja njega prodati. Nekoj političkoj stranci, nek pri njima pravi nered. I tak ga imamo previše, pa neka je bal i maskenbal.
    Malo sam se pripremao i eto subote, prozujim kroz Sloveniju i javim se na destinaciju. Sve je bilo dogovoreno, dobio sam broj i novu opremu. Novi klub nova oprema. Trkača, ceremonijal i promotivna majica. HSV ima 903 takmičara.
 U Gösselsdorfu je upriličen duatlon za austrijske triatlonce. To je bilo 4-to izdanje duatlona, dok u ljetu isti klub organizira jedan od najstarijih triatlona Europe, ove godine 29 izdanje. Trka je u sastavu KTRV kupa koji je zatvorenog tipa, samo za austrijske triatlonce. Kup se sastoji od 7 trka / duatlona, sprint i olimpijskih triatlona/. Posebnost je da nema korištenja bicikl zavjetrine, tko ju koristi, diskvalificiran je odmah na stazi. Diskvalifacija je i prelazak središnje linije ceste. Druga posebnost, na svim triatlonima zabranjena su neopren odijela, bez obzira na temperaturu vode. I još jedna posebnost, svaka trka je limitirana sa učesnicima. Duatlon trka ima limitirani broj takmičara, 150. Nastupilo ih je 151. Taj prekobrojni bio sam ja. Duatlon staza bila je 5 km brdskog trčanja, da je bila 100 m više visinske razIike, trčalo bi se po snijegu a i vozilo bicikl po snijegu. Bicikl se vozio 2 kruga po 9 km i za kraj 2,5 km trčanja, isto brdska staza. Takvi duatloni spadaju u kategoriju ekstremnih. Nitko od takmičara nije odustao. Apsolutni pobijednik je bio triatlonac iz HSV Klagenfurt, ja osvojio treće mjesto u najpoznatijoj kategoriji M 60. Od 151 takmičara zauzeo sam 143 mjesto apsolutno. To treće mjesto ujedno je i prva medalja ove sezone za Hrvatsku iz EU.
Poslije trke normalno fešta i poziv za ljeto na triatlon. Usput su mi uručili broj za nastup u Wolsbergu.
Na fotki, na lijevom ramenu prikazao se predsjednik, htio je čapiti trenutak slave.
T
Slika je, ne bi mi vjerovali, pojavila na stranici HTS-a ??
Video

Zadnja izmjena ( Petak, 19 JUNE 2015 14:52 )