07.06. Krenem ranije oko 6 sati, dobro je zauzeti dobro parking mjesto. Tri sata vožnje, parking u Marini skoro pun. Četvrti pokušaj ove godine, olimpijski triatlon u Portožu. Mjesto događanja Marina, po ustaljen običaju, svake godine nove pozicije za start i novo mjesto za tranziciju, novi cilj. Mjesto plivanja, novo. Na brifingu potpuno drugačije informacije nego su na stranici organizatora. Na kraju trke se vidio rezultat, jako puno triatlonaca diskvalificiranih.
     Pored tih dezinformacija, rak rana temperatura vode. Zna se pravila, mjerenje sat prije utrke, na tri mjesta i dubina 60 cm. I to staviti na informacijski pano. Temperatura zraka i vlažnost zraka. Ništa od toga.
 Vrijeme sunčano i previše, u 14 sati 33 stupnjeva u ladu i nešto povišena vlaga u zraku, koja je napravila pomor među triatloncima-82 %, posebno među mlađima. Plivanje 1700 m, bez neoprena, izlaz iz vode propisani tapison, ali je ispod njega kamen lomljenac. Dobro natučenih tabana, nastavljam trčanje po pokošenoj tranziciji i vužgi ga Blaž pet puta biciklom prema Piranu. Pet puta u hebeni breg. Lijevo koljeno škripa. Čudno da imam slično vrijeme bicikla kao i 2014 g. ali na trčanju se klatarim. Izgledam nikak, mlađi još gore, mnogi lipšu i odustaju. Hitna ima dosta posla, nekima treba fiziološka otopina. Bijedno sam izdanje kao naručeni film a nikad prikazan od strane bivšeg ministra Kalmete. Film se zove impresivno art imenom: Prometna renesansa Hrvatske, zna se autor Fimy media. Partnerica našeg majstora sa mora koji je zauzeo poduzetničko mjesto u Remetincu. Eh gdje je završio, čak mu ni rođendan nitko ne spomene /08.06/.Gdje ste prijatelji koji ste se hvalili sa brojem njegovog mobitela.
 Dakle ja se renesansno klatarim do trećeg mjesto u kategoriji. Veliko pitanje da li bi uspio bez bodrenja i navijanja mojeg prijatelja Romana Blatnika. Bio je glasan isto ko i ostalih tisuću navijačaA. Da, oni su ćuteći gledali kak se mi mučimo. Na trkačkoj dionici treba pohvaliti organizatora. Bilo je dosta vode, red bula, naranča i banana. Na dva mjesta su nas zaljevali sa vatrogasnim crijevom. Na kraju od sedmorice u kategoriji završio treći a za dva dana me detronizirali u četvrtog. Nažalost, ITU pravilo daje mogućnost da poslije trke u roku 15 minuta podnosi prigovor. Još jedan propust organizatora. Ja sam već bio na stranici kluba. 
   Poslije trke kak se šika, ulijem u sebe jednog Theodora.Na povratku prilikom vožnje zajedno sa sendvičima /pasta mi nije bila dosta/ još 3 litre obične vode. Da ali tijelo je još tražilo. Nisam imao više ništa za piti osim sportskih .izdarija i Theodora. Iako sam bio još u Sloveniji, ulio sam jednog u organizam. Držao sam jedne činjenice, koja mi je rekla američka sportska liječnica. Da sav alkohol u prvih pola sat ode u mišiće

 

Galerija

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 JULY 2015 17:12 )