Click to view full size image

 Sara_1017.JPG

 DSC_5382.JPG

 DSC_0711.JPG

 29.Gösselsdorf

 

    Dan poslije.12.07.100 g.pne, rodio se vojnik,političar...., znanje i pamet, uz neograničenu neustrašivost, iako je bio visine metar i žilet.Njega se uvijek sjetim kad je situacija malo čupava. Taj nije nikad odustao pa čak kad nije bilo izlaza. Tko zna da li ga pratila sreća ili je bio preplaćen na kvantnu fiziku /božju pomoć/.
Ni ja odustajem, ali je jučer bilo veoma blizu. Ne mojom voljom već običnom fizikom, ako isključim moje dijelove: procesor, pumpe i kompresor ostalo može sve bez zadrške na otpad.
To je dan poslije, neki se poslije fešte bude sa tamburašima u glavi, možda trubačima iz Dragaćeva ili im izgleda da imaju posjetitelja sa limenom glazbom. Ja sam se probudio sa grmljavinom u koljenu. Grmi i baš ga briga. Čudo da je izdržalo, svaki tjedan tulum jedan. Preko tjedna odmaram cijeli sustav da bi za vikend mogao cirkusirati.
  Dan ranije je bio dan kad ga je najbolje prespavati. Od jutra me nije napuštao osjećaj da će taj biti loš. Dovoljno je jedna kazna kod Radlje ob Dravi. Platio sam samo 40 €. prošli puta mi je kod Ptuja frknul stoticu.
Goselna vas, Gusje selo/Gösselsdorf /. Jezero, temperatura na 60 cm 27,6. ne pamte tako visoku temperaturu. Prošle godine sa kraja jezera lovila se sitna poledica. U mojoj kategoriji prijavljeno 10-orica, do sada nikad toliko. Imam dojam da je to neka diverzja, od kud ih toliko?. Do sada je bilo pet trka i jedva smo postolje popunili a sad kao da smo kategorija cicibani. Startni broj 197, nije loše. Opremu sam ostavio u prvoj tranziciji, bicikl u drugoj. Tranzicija je razvučena uz cestu, prvo elite a onda mi malčice sporiji. Po starom dobrom običaju skoro svi na TT-ijcima. Moj sportski prijatelj Jan Jagodzinski na Guru TT /10000 Can $/. Autobusima smo preveženi na drugu stranu jezera. Start elita, njih stotinu onda mi 200. Pogrešio sam, zauzeo sam posljednji red. Prvih 50 m nikud nikam, gužva, startni prostor širok samo 25 m, tek poslije 200 m prelazim utopljenike. Trebao sam biti u prvoj liniji i bez obzira na boks imao bi bolje vrijeme. Izlazim sa Janom iza mene, ove godine nisu suci dopustili, uzmi bicilkl i teraj. Do kraja tranzicije trči i onda vozi. Ravnica i prijeđem nekih trideset, do prvog uspona, koljeno zakoči i otužno brojim sve koji me prelaze. I tako svih 32 km. Sa Janom se obostrano prelazimo, nekoliko puta. Ja bolji na ravnici i spustu on u brijegu. Na kraju je  imao minutu prednosti, koju sam uspio nadoknaditi i dobiti ga sa istom razlikom kao on mene na duatlonu. Isto u Goselnoj vasi.Trčanje nije bilo bogznakak, lošije od prošlogodišnjeg. Koljeno i brijeg nisu našli zajednički jezik. Svejedno sam na trčanju vratio neke sa bic staze iza sebe. U kategoriji 8 od 9.Gadno me je pogodilo. No bolje bi umjesto jamranja, nabaviti bicikl, TT-ac i novu nogu. Konstatiram, 367 ukupno nastupilo, ja na 319 mjestu. bolji od njih 48 i od pet štafeta, Čak su iza mene neki elitnici i dvojica iz U 23. Statistika još potvrđuje da sam od plivanja šestoricu prešao na bicu i dvanaestoricu na trčanju. A diverziju ću istražiti, ko mi je podmetnuo devetoricu da me izbace iz čizama-tenisica.
  Pored posebnosti, temperatura jezera, moja kategorija, treba spomenutu i izvedbu kolege Plajer Hansa 1929 g, za 3:07:55. Trka nema limit, jer je narodni.
Da,i ledim koljeno od jutra, svaki dan.
T

video

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 03 SEPTEMBER 2015 03:20 )