20.08.Prvak Koruške / Kärntner Landesmeistertitel M 65/ u sprint triatlonu. Neskromno, drugi puta ove godine, pridodan aquatlonu. Za inat virusu koji me je 10 dana zabavljal. 3 dana na kruhu i čaju, vukao sam se ko krepana mačka. 14 dana bez treninga. Idem na trku a prvi put sam posumnjao da ju neću moći završiti. Ispalo da sam bio i brži od prošle godine.                                                                                      
     Čestitke primam, od znanih i neznanih. Prva čestitka od mojeg prijatelja, Blatnik Romana-stigla mailom /Krško/ i to prije nego su mi uručili medalju. Pratio je live stream. Ja sam brz ali njemu nisam ravan. Starino, još jednom hvala.
     Utrka održana u jezeru, mjesto Überfeld. / no trka se zove Kraigersee po mjestu Kraigu, udaljen 2 km./ Točnije, jezerce, otprilike dugo 300 m i široko 150m, nepravilna elipsa. 160 natjecatelja u četiri starta po lijepom sunčanom vremenu, ali sparnom. Prvih 300 metara plivanja doslovno, boks meč, jer su u prvom startu pustili profi, njih 10. Onda elitu, a treći ostali kojih je bilo najviše, samo muški. Četvrti start-žene. Morao sam prljavo plivati, jer ne mogu shvatiti likove koji ne drže pravac. Z desne strane sam imao lika, u neoprenu, / ja sam bio bez, voda je bila 19 stupnjeva/ svako malo me lupal po glavi. Ondak sam ja njega pustil napred, pa zagrabil njegovo rame i gurnul ga pod sebe. Više ga nije bilo.
     Budući se ta trka zove brdska, odmah po izlazu iz vode, treba trčati uzbrdo pa onda nizbrdo u tranziciju. Bic se tjera opet uzbrdo i logično nizbrdo.
Zavjetrina zabranjena, dozvoljeni TT.  Slična je staza na trčanju. Na nekim mjestima je uspon kao na Ivanščicu / na 6-7 km/. Bic staza je asfaltirana, ali na jednoj nizbrdici široka samo 3m, u dužini 1 km loši prokopi i zakrpe, ima ih barem 30, sa izbočenim šahtima. Tu se obavezno pada, brzine su preko 60 km na sat. Uz to ima dva zavoja pod 90 stupnjeva. Limit trke je 2 sata ali se svi finišeri ubilježe.
     Organizacija izvrsna, od parkinga, registracije, vođenje trke, opskrbe na stazi- tuširanje. Bez ERDIGERA piva i domaćih kolača, trka se ne može zamisliti. A tri plavuše, plavooke, samo nude. Za KTRV kup sam dobio medalju a za utrku su mi dali mali drveni trupac sa urezanim imenom i 1. Platz. Nisam dugo uživao u medijskoj pažnji /mali intervju na postolju/ i delicijama. Pravac domu jer za sedam dana čeka me 770 startera po predprijavi za Faakersee /olimpijski/ i nekih 600 kao štafete, volkstriatlon, sprint i ostale kerefeke. I za kraj sezone, konec djelo krasi, olimpijski na Bledu.

slika    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 08 SEPTEMBER 2016 12:45 )