Nacionalni interes, HEP, i nacionalni ponos, prodati i kupiti tj podržaviti ponovo INA-i, po tvrdnji premijera. Koji je sa par briselskih fraza uvjerio javnost da je to kolosalna ideja. Kad je mala skupina /i ja / tvrdila da je glupost prodavati INA-u, političari su tvrdili da je kolosalna ideja i prodali ju. Prodali su ju tako da je Lijepa Naša bila večinski vlasnik a MOL je vladao i uništio nam perjanicu nacinalnog ponosa. Tko je odgovarao. Nitko. Presude nema i niti će je biti. Usprkost vrhunskim stručnjacima u USKOKU i najboljem sudstvu u Europi. Nešto su međusobno akteri razmjenili tko je tko i tko je krivac. Nije bitno kad to plaćaju porezni obveznici.
   No glupavo pitanje, nameće se, tko će odgovarati. Nećete vjerovati, vi koji čitate. Ali ćete dobiti zadovoljštinu od odgovornih koji će vas i dalje uvjeravati ovim riječima.
  Odgovorno vam tvrdim da radimo u nacinalnom interesu, da odgovorno radimo i da je to najbolje riješenje.
Za mene je političar odgovoran kad iza svojih bljezgarija založi svoju imovinu, pa da vidimo kako će upravljati državnom imovinom, a plaću neka uzme koliko mu drago.
 Kaže ministrica gospodarstva da je to najbolja strukturirana ???? odluka, /molim objašnjenje, kao priučeni ekonomista, to ne kužim/ prodati od HEP-a 25% -1 dionice. Pa gdje su analize, naši vrhunski stručnjaci kupuju prodaju najveće firme u Lijepoj Našoj ko grincajg na placu. Za to nisu trebali braniti doktorate iz ekonomije. Po toj logici bi i piljarice trgovale na nacinalnoj razini.
   A što bi na kraju dobili, dvije državne firme u kojima bi se zapošljavala rodbina, pajdaši, partijski otpad. Na direktorska mjesta ne dolaze osvjedočini menađeri i znalci nego partijci.
To smo već vidjeli Čačić zaposlio svog partijca, kojem je propala firma a o elektrodistribuciji je znao toliko da je odmah poskupio struju. Čačić je branio poskupljenje, neka građanstvo manje mobitila. Pa su nam u Hrvatsku uletjeli RWE i GEN-i.
  Kako bi to u INA-i izgledalo. Bila bi porodična firma. Supruga ministrica gospodarstva a direktor INA-e suprug, nešto je slično kao i sada. Samo bi to bolje strukturirali.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 29 JANUARY 2017 06:41 )