Nazvao me pajdaš i kaže da sam počeo piskarati u šiframa. Očekivao sam da se jednostavne stvari znaju. Dakle dvije bitne stvari. Dionice se mogu prodavati kad one postoje.  Prvo. Drugo, mora biti neka vrijednost, da se nekakav papir zamijeni za novac. Neki šaljivđija bi rekao papir za papir. Sve je moguće, naročito ako imamo godinu kokoši /Kina/.
    Malo ozbiljnosti mi ne bi falilo. Dakle poznato mi je da recimo hidroelektrana Čakovec / iako je Varaždin na milimetar od nje zove kao grad koji je 15 km udaljen/ kao i HE Donja Dubrava na državnom terenu. Tako da su one državne jer se tako uknjižila Lijepa Naša. Kako sada HEP da prodaje nešto što nije njegovo.
 A vezano na sukob interesa u INA-i. Pojašnjenje, naši zakoni su kao praćka, može se ih razvlačiti kako kome paše. Ili ih nemamo. Kako to izgleda u uređenim pravnim državama.
o tom sam već pisao. Njemački predsjednik podnio ostavku zbog lažne prijave za mito, bijednih 500 €.  Sud ga oslobodio. Nije predsjednik države.
    U međuvremenu došlo do prepucavanja Jandrokovića i Letice. Prvi je rekao da si predsjednica za sukob interesa uzima previše ovlaštenja / kad je predsjednik države u pitanju/. Dobio je odgovor od potonjeg na Facebook-u. Njonjo okani se moje snahe. Njonjo je odgovorio da je to primitivan istup. 
    Primjer sukoba interesa. Jordanu, to je već antologija. Osvojio je 6 prstena u NBA, zaključio da je za penziju. Ubrzo ga Kukoč nagovori na igranje golfa. Kratko je trajalo, jer je palicu za golf bacio u jezero Michigan. Nije gubio vrijeme, vratio se u košarku, Kupio je W. Wizards. Gleda on tu dječurliju kako igra, nema mu druge i on ponovo zaigra.
Prethodno je prodao klub.
  Naši nedavni interesni sukobi. Bivši premijer, koji nije znao hrvatski, bio je na ljetovanju, pa kad su ga novinari propitivali za troškove, rekao je da je to spin građevina /gradjana /.
Ili bivši ambasador, imala dodatni auto, pored službenog, da se suprug vozika. Otkrićem, platila troškove i nikom ništa. lli ista obitelj bila na ljetovanju u N. Vinodolskom na račun grada. Kad je pukla bruka, trošak je podmirio gradonačelnik svojim novcem ???, sadašnji ministar. 
Gdje su nestala predizborna obećanja, gdje je odgovornost da će se raditi u interesu države tj građana, poreznih obveznika. A sve više imamo amoralnih radnji. 
  Naravoučenje, manje su važni HEP i INA. Treba prvo kupiti čeličnu metlu, opet imamo ono od čega smo prije 25 godina pobjegli.