Bumerang /opasna alatka/ su izmislili Aboridžini, a primjenjuju ga naši vrli stručnjaci, umišljeni znalci ekonomije. Zalud diplome, Bruxelleski hodnici, doktorati.
Dokučili u tančine poreznu reformu i raspreli priču da je to neviđeni doseg ekonomske misli od pamtivijeka. 
  Da, nebi. Odmah se vidjelo da je to ćorak, kako sam to ja kao priučeni ekonomista taj uradak dešifrirao. Korektno, nisam bio jedini, ali je nas manjina.
Porezna reforma, naučno ekonomskim rječnikom rečeno. Preljevanje iz jednog sektora u drugi. Točka. Uzmi sirotinji i daj bogatunima. Matematički izraz sa povijesnog gledišta, upravno proporcionalni Robin Hood.
   Analize su pokazale, utvrđeno gradivo, misaono, da je najveća plaća nagrađena reformom sa 5000 kuna a oni ispod 5000 kuna dobili su frišku figu. Točka.
Čak su mantrali oci reforme i njihovi epigoni da će to svima biti dobro. 
Da, da nebi bilo bumeranga a u prijevodu se to zove poskupljenje struje i plina. 
    Sada se isti javljaju kao spasioci građanstva koje će OPET otrpjeti najveći teret na kućnom buđetu. Sirotinja je još dublje gurnuta u glib.
Spasioci će dirigiranom cijenom popraviti bumerang, tj poreznu reformu. Malo morgen. To je kao gasiti zapaljeni sirijski naftni izvor sa litrom vode. Usput će poremetiti cijenu proizvodnje struje i dobave plina. Bumerang pokazuje opet smjer prema bogatima.
  Poznato je od pamtivijeka da na svaku kritiku, imam korektni prijedlog, kako ispraviti bespuća naše gluposti. Nažalost mi imamo prepametne elite, tako da je šteta trošiti riječi i djela. Problem je što /ne/djela ostaju. Rezultanta, 180 000 radno sposobnih iseljenih.
U zadnje dvije godine. Nesposobni ostaše.