Nije mi jasno što to radi EU komisija. Čas hvali naš izvrstan rast BDP-a a onda se predomisli i bubne informaciju da od 2015 nema strukturnih reformi. Kako to. Pa onda ovi naši novi majstori ne rade ništa. Pardon rade ali troše novac ali i troše nam vrijeme. Slično kao Milanović. Potratio 4 godine. Uništio državu i partiju. Sad ga crni vražičak u Pradi, rastače u svojoj knjizi. 
Da  se vratim na čudesni rast BDP-a. Rekli rast ove godine 3,1%, iduće godine 2,5%. Pa kakve su to prognoze. Slijedom niza, znači 2019 biće strmoglavo prema 1%. Znači dobro su to zaključili Slavonci. Prodaju kuće od 7000  do 15000  i odselile cijele obitelji u EU. Tako da sad učiteljice dobivaju otkaze jer nema djece.  
Pa što to ne štima kod nas, tj u glavama glavatih.
  Sve je jasno, rast nam se dogodio sam od sebe, nema tu nikakvog rada ni onih prije a ni ovih sadašnjih. Rast  imamo jer je gorivu pala cijena za 50%. Počela su pristizati sredstva iz EU fondova. Ima i bespovratna, a to znači da smo nešto dobili badave. Kruha bez motike. Povoljna gospodarska klima u okruženju i naši izvoznici koriste tu blagodat. Imamo sretnu okolnost da nam raste turizam, opet ničim izazvanim. Doduše baš nije od samog sebe, jer nam idu na ruku destinacije na istoku i jugu zbog rata.
I tako smo od perjanice socijalističkog kapitalizma dogurali do predatorskog kapitalizma. Kako je život okrutan. Još do prije 25 godina ismijavali smo Čeheke i Slovake, a sada smo emigranti u njihovim zemljama.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 FEBRUARY 2017 06:01 )