Nemam vremena da se malo opustim od naših državnih posrtaja. Ali ne mogu a da ne skrenem pažnju na kokošarenje u samom vrhu države. Da li smo lopovska država ?
Nedvojbeno jesmo. 
A glavni krivci su najodgovorniji u državi, od predsjednika države, premijera, predsjednika Sabora, pa sve do zadnjeg državnog službenika.
    Riječ je, opet o lažnim putnim nalozima. Naime premijer je otkrio da je bilo naloga i "dan poslije". Novinar Bago je premijera nazvao /06.03/ inspektorom Kluzoom. Među nama rečeno, meni je uvijek bio maestralan u toj ulozi Peter Sellers. Sama pomisao da ću ga gledati, tjeralo mi je suze na oči.
  Da se vratim na naše vrle dužnosnike, zašto su krivci. 
Kad sam sam sa sobom odlučio da ću se baviti biznisom, odlučio sam da ću raditi pošteno i samo pošteno. Ako drugačije ne može, neka bude pošteno. Kako sam ja bez ikakve skromnosti, knjigovodstvo i računovodstvo mi je u malom prstu. No to nije značilo da ću ja knjižiti poslovne promjene, nego sam našao stručnjaka koji je stručnjak. Zbog čega, pa naši umotvorci u Saboru na godišnjoj razini donose oko 300 zakona. Pa sad ti budi ekspert. Dakle, završio sam kod četvrtog stručnjaka. Bilo je tri ženske i jedan muški. Ostala je ženska.
   Osnovno u našim odnosima bio je ugovor, da ću tražiti samo pošten posao i da ću ja biti pošten poslodavac. 
Dakle krivci su, što nisu tražili pošten rad i nisu pošteno radili. 
    Da mi je pet minuta vlasti svima njima bih naplatio te lažne putne naloge, bez obzira ko je stvarni lopov. Jer su to oni omogučili.
Političari.
Puni su sebe i znaju docirati demagogijom. Ali lovicu samo na ruke, pa makar i ispod stola.
I tako se dogodi kokošarenje, jer je to svima išlo u korist.
   Tu nastupa pravi Kluzo. Svi pametuju od političara, USKOKA, novinara a nitko da spomene /jer ne znaju/ da postoji obrazac JOPPD u tri primjerka /ABC/, koji telci u privredi moraju ispunjavati i odnositi na Poreznu upravu da nas mogu kontrolirati.
  Oni koji su taj zakon i obrazac ozakonili, oni ga ne trebaju.
Zato smo lopovska država u jednom i sitnom dijelu. A gdje je kraj hobotnici ? 
Težak slučaj za Kluzoa.

Zadnja izmjena ( Utorak, 07 MARCH 2017 05:24 )