Ma kakva Amerika , mi smo Amerika i svjetski prvaci, samo tog  nismo svjesni. Pardon, dok nam naše vodeće vedete ne otvore oči. Naši umreženi političari i takozvani tajkuni od papira.
Kad spominjem papir, to je posuđeno od uzrečice. Tigar od papira. 
A jesam zločest.
Došlo je vrijeme da i ja naplatim svoje znanje.
  A naslov eseja. E to je veoma kratka storija. Bizarna ali i šaljiva. Da nije tužna za obične građane, branitelje, poštene poduzetnike.
USA je imala vrhunskog menađera Kenneth Lay i gđu Zdenku Gast /zanimljiva minica/ i svjetsku firmu ENRON. I što je ekipa radila. Knjižila je gubitak kao dobit i puna šaka Kulmerovih dvora. Menađer izbjegao sud ali prirodni ubrzani sud nije.
  Eto, Ruska banka, VTB, državna, ispostava centralne banke, tvrdi da su financijski izvještaji lažni. Agrokora. Pa kuda nam to šalju našeg tajkuna. Vrag mi nije dao mira pa spominjao Peveca. A što je radila porezna uprava, revizija, tko češlja ta izvješća. ??? Sad su Todorić i gđa Zdenka, op pardon Ljerka Puljić u zanimljivoj i povoljnoj situaciji. 
A ja. Ja sam još u povoljnijoj. Rođeni smo iste godine, ne on je rođen u godini kojoj i ja. Iste smo godine krenuli u biznis. On je najbogatiji u Lijepoj Našoj, ja sam skoro pa nitko i ništa.Velika nula /0/. 
  No tu nešto ne štima, njegov biznis TRI kreditne svjetske agencije smjestile su mu firmu tri stupnja ispod investicijske razine. Caa1 negativni izgledi. Do sada su za državni rejting novinari zlurado spominjali smeće. 
Ali za Agrokor nitko to nije napisao. A jesu novinari čudne zvijerke.  Pitam se gdje je bila pamet bankarima da daju kredit firmi koja zadužena više nego što vrijedi. Koliko, to neću otkriti. Sram me je.
     Ima još jedna čudna činjenica, ja nikad nisam poslovao sa vrlom firmom. Da, a sad bi me neki novinarski mudraci mogli optužiti za propast ZG burze. Udjeli se panično prodaju, i još padaju. 
A moja firma. nije baš nešto, samo AA+ /Aa1/. Razlika izmeđe moje i njegove firme je 15 razina kreditnog rejtinga, od 20. Iz te perspektive, nemam ni kredita niti sam ikome dužan. 
Pa ja sam za njega superman itd...kak je uvijek rečenicu Broz završavao.
   A da baš nisam potpuno zločest, svi koji žele prodati dionice ja ću ih kupiti, Ledo /-12%/, Jamnica,/-15%/, Belje, raznorazne PIK-ove. Kredit PIK nek gazda slobodno zadrži.
Može dalje poliklinika AVIVA, može i TISAK, a ne njega neću jer sve što se dnevno proda ode na žiro račun SBERBANK.
  Eto i kod nas je veća Amerika od Amerike, hoću da i ja budem patriot i domoljub.   
U Zagorju vrijedi moto, se vas bum tužil. Sada je agenda modernizirana, se vas bum kupil. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 30 MARCH 2017 04:32 )