Mislim da je sada, u ovom trenutku, najvažnije spasiti Hrvatsku, od Ponzijeve piramide. Neka se naš predsjednik i prime ministar, prime posla a turističke egzibicije ostave za bolja vremena. 
Standstill je potpisan, Alvarez dolazi a Budimir iz Francka traži jamstva države. Toplo se nadam da će sve ostati u granicama Agrokora, odnosno akteri koji su sudjelovali neka zajednički /konsiljerno-KUM/ snose odgovornost. 
Dosta je bilo pljačke poreznih obveznika.
Dosta.
Dosta je prikazivanja sličnih slučaja od sličnih majstora. Izjave Čačića od prije par godina: gospona Todorića ne dirati. Korist ? Danas priča o drugome a Coningu je porezni dug državi 5,5 milijuna kuna otišao u apsolutnu zastaru. 
Čačićev slični slučaj je Parmalat. Mnogi su spomenuli GMC. Prave se svi skupa pametni a pojma o pojmu, nemaju.
Dosta je neznanja, u čemu su slični. Parmalat je imao proizvodnju od mlijeka. Točka. GMC je proizvodio i proizvodi još uvijek samo vozila. Točka.
A jel netko u ovoj Lijepoj Našoj zna pobrojati sve firme od Gazde. Kažu da ih ima 60. 60 ?????
  Bio je prije njega jedan koji je imao njih 140, a ni u to nije bio siguran. Zaradio na njima bogatsvo a državu obogatio sa nezaposlenima. Zaradio zatvor ali je na vrijeme zbrisal u prijateljsku zemlju i nitko ga više ne traži.
Dakle, čega sve nema u Agrokoru. Točnije ima. Recimo TISAK. Dođem ja kupiti novine, a ono doslovno špeceraj. Dobro, ali zašto vise gume za bicikl u kiosku. Dobim odgovor da mi može prodati gumu ali i izmjeniti ako treba. Drugi dan sam doterao kamion na izmjenu gume, jer je kiosk 20 m od mene a vulkanizer 2 km.
  I u čemu je to sličan slučaj sa Parmalat-om i GMC-om, firme koje su vertikalno integrirane kompanije.
Agrokor je Frankenstein.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 03 APRIL 2017 02:54 )