Moj stav o državi je jasan. Davno sam napisao i zaključio da je država u bankrotu. Kad subjekt ne može platiti dospjele obaveze, bankrot. Sad imamo situaciju da je najveća firma u Lijepoj Našoj u istoj situaciji. Vlada mirno i staloženo spava. Prime ministar je na putu i hladno sporo kao da je na hodniku Bruxellesa objašnjava neke varijante A i B.
U kojima su uključeni samo veliki dobavljači, banke, faktoring firme. A mali /najčešće OPG-ei/ propadaju. Otvoreno 03.04. HRT 1, na poziv u emisiju nitko iz HDZ-eta ni MOST-a. Čudno.
U emisiji zastupnik malih / nisu uključeni u pregovore/ spomenuo da je jedan mali sa 5 ha voćnjaka izgubio imanje jer banci nije platio dvije rate. A koliko ih je do sada propalo jer država naplaćuje nemilosrdno, a glavnog aktera još štiti. 
   Prije 10 dana financ ministar / bivši zaposlenik Todorića/ reče da nema nikakvih naznaka izvanrednih stanja. I onda država blokira perjanicu lijepe naše sa 80 milijuna. A ministra nema. Što je u sukobu interesa ? Sad kada trebamo ministra onda ga nemamo. 
  Situacija je zrela da ministar ode. Može natrag od kud je došao. Sa njim može i ministrica za gospodarstvo, da joj više neće biti smiješno na tiskovnim konferencijama, dva puta se slatko nasmijala i zamolile tv kuće da prebrišu osmijehe i rekla da će ona ponoviti svoju izjavu bez smijuljenja.
Dakle Vlada ne vlada situacijom i još joj smiješno. 
     A što se iza brda valja. Gazda je šaptom pao, nema više samohvale, da je on jedini koji je to na Balkanu napravio. Istina tako težak bankrot još nije zabilježen. A zašto je ubrzano sramotno nestao. Pa sa Rusima nema zajebancije, zna se. 
Stečajni upravitelj /Alvarez/ biće prozvan Crorez, sve što je stečeno pogodovanjem otići će u povijest. Ponašati će se hladnokrvno egzekutivno.
Zadržati će osnovne i srodne djelatnosti, uz komparativne prednosti. Ostalo fiju. Mnogi će propasti a osjeti ćemo i mi svi koji nismo luk jeli a ni mirisali. Oni koji neće imati prihode neće ni moći od mene kupiti. I što to meni vrijedi što sam bio odgovoran prema državi i prema sebi. 
Budala.
   Nadam se da ću uskoro sresti svog profesora javnih financija, Zorana Jašića koji me je učio da poduzetnik koji uredno plaća svoje obveze da mu mora država pružiti zaštitu od neprijateljskog okruženja. Da ga pitam kakvu smo to državu dobili, kojom vladaju umreženi lopovi na čelu sa bankama. 
Sretno svima koji su otišli da ih tuđe sunce grije.
Imaju državu.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 05 APRIL 2017 04:31 )