Dužan sam objašnjenje onima koji prate stranicu preko granice. Kako u meni stalno čuči zagorski puntar ili kak ga je Fric /Krleža/ ovjekovječio u liku Petrice Kerempuha.
Ponekad se i ja opustim kao naši vrli političari pa i ja ponekad, ispadnem smiješno koristan za naše marifetluke  .
U eseju "Domoljub", spomenuo sam račune. Mi smo jedina zemlja u EU gdje Gazda može u svom špeceraju, ekskluzivno naplaćivati razne račune. Od vode, struje, komunalija.............
   Jedina država u EU koja ima paralelni monetarni sustav, sa raznim vrijednosnim alatima na monetarnom tržištu za koje je zadužena centralna banka, NBH.
Sljedeće, tko je zadužen za državnu sigurnost. Sberbank, a i ona druga ušle su u najveću kompaniju Hrvatske. Sberbank je produžena ruka Ruske centralne banke. Da li smo dio EU ili Rusije. Danas je prvi dobavljač plina Hrvatske zatvorio plin Petrokemiji Kutina, opet ruska ruka, ruski plin. A gdje je naš plin. ?  
    Danas su drugačiji geostrateške strategije, nekad je rat bio produžetak politike. Kad je Broz pokazao bosanski grb Staljinu, ovaj je postavio tenkove na Mađarsku granicu a u Beograd je poslao vrećicu maka. Broz mu nije ostao dužan, vratio mu dar, poslao mu je malu malecku teglicu niške papričice. 
  Danas je upad na neke druge načine, putem sofisticirane robe. Kažu da je hrana strateško oružje.
Za kraj, donešen je Lex Todorić. Plenković i Dalić hvale ga do neba, nikada u povijesti Hrvatske nije bio donešen bolji zakon.
   Ako je to tako neka izdaju garanciju, može i zadužnicu na cijelu svoju imovinu ako krene nešto po zlu.
Vrijeme je da u ovoj državi počinje i politika odgovarati.  

Zadnja izmjena ( Petak, 07 APRIL 2017 05:17 )