Lex prihvaćen od Gazde, uz riječi da je 40 godine nesebično sebe davao Hrvatskoj. Istina. Ali za sebe ako je on Hrvatska. A čiji su dugovi. ?  Pa neki dobavljači su svu imovinu poradi njega izgubili. Danas mali gladuju. Banke ih ovršuju. Lik je bez srama, gramzljiv je bio do kraja. Tražio od dobavljaća da mu oproste dug za 30 %. A platili su državi 25% PDV-a.  Ko je na Balkanu uspješno dužan ko Grčka. Od danas mu mali više nedaju robu. Za Uskrs ću kod njega kupovati prazne police.
 A što mene osobno brine, ko će sada voziti traktore i kombajne i pričati Andersenove bajke da plaća u dan. 
   Da si ne uzimam samo pravo da kritikujem, evo kako bi ja Lex riješio. Da srušim Ponzijevu piramidu. Prije toga bi mu uzeo građansko pravo govora da ne lupeta gluposti.
Onako kakve su zakonitosti u ekonomiji, točniji kapitala. Kako se je Gazda zaigrao,  tvrde sa 14 % kapitala, to ukazuje da nije Frakenstein banka. Banka opet po nekoj zakonitosti može na uloženu kunu izdati 7 kuna kredita. Budući je to upravno proporcionalni proces, to u firmi nije moguće. Ni u teoriji a ni po registraciji na Trgovačkom sudu. 
Dopuštam pravno tumačenje, da se za marifetluke završi u Remetincu.
   Kakav je taj LEX, pretvoriti sva dugovanja u kapital, jednakopravno i jednakomjerno. Jasno je da će namirenje biti manje od uloženog, no to je rizik svakog poduzetničkog poduhvata. Ako želimo biti ustavnodemokratska država.
   I ugradio bi pokazatelje za spašavanje i drugih firmi, a ne kako su otpilili Viadukt zbog mosta na Čiovu, a našIi spašavati Todorića.
A zašto zatvor ili ne. Tu sam potpuno slobodouman i ekonomski osviješten. Kada se dug namiri, slobodan je ko tica. To sam napisao i za Sanadera, uzeti kao što se to radi u normalnim država putem sudskih procijenitelja a ne da se još o njima u zatvoru brinu porezni obveznici. Hrane, oblače, zdrastveno ih zbrinjava, paze i maze i tako dalje.... 
     Imali bi više novaca u državnoj blagajni a manje sudaca na platnom spisku. Eto kako je jednostavno provesti restrukturiranje sudstva, uprave....... Bez obijesnih suđenja i stvaranja medijskih zvijezda od sudaca, advokata a i od tužitelja svake vrste.
Dan /petak/ je začinio prime minister. Rekao je da se dobavljači strpe. Sjajna i visprena briselska ideja, 6 mjeseci dobavljači mole i kume da im se dug plati. Sad se neka još strpe, a Vlada je već uzela plaću za prošli mjesec. Toliko, koliko smo jednaki pred Ustavom u demokratskoj državi.  

Zadnja izmjena ( Petak, 07 APRIL 2017 17:48 )