Probudim se sav u znoju i rastrojen, jer u snu sam sanjao da je Vlada Pala. Uskočim u sebe, opremim sam sebe i
    Krenem, čim je dan 22.04. započeo. Kod nas mraz, -0. Tako je sve do Italije. 10 dana prije, pratio sam na web stranici temperaturu mora Venezia. Cijeli tjedan su imali 16.1 stupanj. Jutarnje temperature zraka oko 5 a preko dana 15 stupnjeva, a sunca nije bilo. Ista ciklona kao i kod nas. Vjerojatno su organizatori grijali more.
Imam ja važniju brigu od temperature vode u kojoj će se plivati.
   Eto mene pred Venecijom. Kad pomislim na taj grad, uvijek  mi je slika sa morske strane. I neizbježno mi ode misao u povijest. Izgrađena je na našem velebitskom hrastu. To Dandolama ne mogu oprostiti. Ni pljačku Zadra To je bilo po modelu tko je jači taj kv/l/ači.
  Malo skratim misao. Za 7 sati sam stigao na otok Venezia. Trg sv. Marka još je tu, kao i bazilika. I sve ostalo što su popljačkali, posebno iz Carigrada. Bazilika, bizantska arhiktetura, temelji na našoj hrastovini a mramorni stupovi, raznih boja i strukture pokupljeno po Sredozemlju. I konji iznad ulaza.
  Svejedno ulazim pokorno i ponizno. Dvostruko ponizno, jer kad sam bio prvi puta u njoj, zjakao sam po prekrasnom stropu i zamalo slomio nogu, jer sam upao u rupu u podu. Kameni pod je toliko neravan kao neke naše ceste da ti pola auta upadne. Dakle pognuta glava, um mi je sakralan a tijelo skeletno. 
  Sredim misli i unesem se u esenciju molitve.
Zamolim sv. Marka da nam pored našeg sv. Antu, i on pomogne. Prvo da prosvijetli pamet našim vodećim poIitičarima, da donose odluke za opće dobro. Da se uozbilje da ne slušamo infatilno bedaste poruke. Da nas vode znalci a ne uhljebi. Nepotizam kao u Yu, partijci naprijed ostali stoj. Pa nam je EU puna mladosti a u domaji, gladna starost.
   Ima gladi, ali ima i demagogije. Neka sa riječi prijeđu na djela. Posebna molba da nam ništa ne obećavaju jer sve što obećaju ne naprave. 
Ono što ne obećaju ne ispune a ono, što nisu obećali, e to naprave. Pobrinu  za sebe i svojtu pajdašiju ....
   I tako bi ja do sudnjeg dana da nije vrijeme za triatlon. 
Krenem prema domu, prije skoknem u Cavallino....