Prime ministar proglasio pobjedu. Čega ? Grandiozna, Pobjeda je u glasanju bila 75:75. Bez generala Glasnovića-Hrvat. 
Danas je bio urnebesni cirkus bez muzike u Saboru. Stanke za stranke. Tko koga smjenjuje. Stanka, pa stanka na stanku. Smenjuje jedni druge, ministra, sami sebe. Pa opet red stanke. Onda stranke u stanke. 
Dakle pobjeda. A sa kim je to pobijedio. Ne sa Sauchom, bivši SDP-ovac, koji ja glasao za HDZ ili za svoj mandat. Pa to je jedini posao koji zna raditi. Pobijedio je sa Kajtazijem /Rom sa Kosova/ i Pupovcem-Srbin. Stoga generalu Glasnoviću moj naklon do poda. Kad je trebao glasati, izašao je iz dvorane. Reče, neće biti nečija rezervna budala. 
  Još jednom, svaka čast Glasnoviću. 
Mala digresija, jučer je govorio i Pupovac. Kazao je da Sabor postaje Agrokor.????? Poslije te diskusije otišao je na razgovor u Vladu?????? Na što to upućuje.
  Eto to je politička demokratska pobjeda. Puna usta patetične demagogije. I još koječega. Po čemu je poznat  HDZ.
Kakva je demokracija u parlamentu gdje pored domicila ima i manjina.
  Država je Njemačka. U jednoj od 16 država, Schleswig-Holstein, parlament ima 69 članova. U jednom sazivu dogodilo se da je bilo 34 crnih i 34 crvenih i jedan Danac.
Svaki puta kad je bilo na glasanju problematika od državne važnosti, gospodin Danac je izlazio iz dvorane.
  Kada ćemo mi biti Danci /Danajci/.?  
Žao mi je ali moj je dojam, kad se mudrijaši, država elegatno uzima zadnja mjesta u svemu u EU. Rumunjska nas je pretekla, to je stara vijest. Po najvažnijim pokazateljima. A jedan se odnosi na BDP po glavi stanovnika.
 Ej, jedna Rumunjska. Sjećam se vremena Nicolae Ceauşescu, kakva je to država bila. U državnim stanovima je bila zimi propisana najviše temperatura od 14 stupnjeva. Imali smo i mi u to doba, posrtaja, nije bilo kave, praška za pranje, benzina ali smo se barem grijali.
   No nije samo Rumunjska, države i poludržave iz okruženja, koje nisu u EU nas prelaze ko potočić. Srbija, Srpska državica, Albanija. U smislu stranog investiranja. 
A Slovenija, 27 novih hidroelektrana, sve iz EU Fondova. 
  Znam da ovo što ću napisati da radim u korist vlastite štete, želja mi je da ova Vlada ostane. Da se uvjeri sama od sebe da će odvesti državu u propast.
Za kraj bio sam malo neozbiljan i neiskren.
  Slovenija nije izgradila 27 hidroelektrana, samo 7. Mi, nikada nećemo imati novih 7, barem još 50 godina.
Ako HDZ ostane voditi državu imati ćemo ih, nikad.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 18:03 )