10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach počeo je u petak 09.05 sa aquatlonom malih klinaca do elita. Nastupilo preko 450 takmičara, jedan od njih i olimpijac iz Atene 2004 g. Norbert Domnik rođen 1964 g.
   To je bio početak proslave i obilježavanja 20 godišnjice osnivanja  HSV Triathlon Kärnten. 
Glavna fešta u subotu, počela je glavnom trkom, sprintom, poslije sprinta išao je supersprint i na kraju triatlon za svakog.  Vrijeme. Sunčano. Temperatura vode idealna, 18 stupnjeva. Nas desetero je plivalo bez neoprena. Moj prijatelj Jan bio je iznenađen, pa sam mu morao objasniti da: I was born in the River Drava. Odgovor je bio, smijeh, yes, ice water. 
  Sprint je bio u četiri starta, trka za dva kupa. Za AATC i KTRV kup. Uz to trka je bila za prvenstvo Koruške svih kategorija i Austrijsko prvenstvo za juniore. Apsolutni pobjednici, Kostl kod muških i Moitzi kod žena, oboje članovi HSV-a. Olimpijac Norbet apsolutni drugi.
  Ja sam od šestoro u svojoj kategoriji M65, zauzeo treće mjesto u AATC, a u KTRV kupu drugo mjesto. Nastupilo 254 takmičara, domaćih najviše, pa talijana, nijemaca, nijedan englez ali je bilo engleskinja, slovenaca, rumunja, čeha, slovaka, i mađara. 
Jedan kanađanin, Jan Jagodzinski i jedan hrvat, dva ljuta konkurenta ali dva velika prijatelja.
   Nedjelja je bila rezervirana za Austrijsko prvenstvo u supersrintu i u mix ekipama.
Dodatak dana je bio, trke, obično trčanje i nordig.
 U tri dana nastupilo blizu 1300 takmičara. 
 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 25 JUNE 2017 05:17 )