24.06. održan je festival triatlona, svih kategorija, sprint ETU kup za juniore. Za kraj svečanosti, za one malo hrabrije olimpijski triatlon. Bic staza, šest krugova, legendarni uspon u dužini samo 500 m i visinski razlike 300 m.
   To je bio 15 triatlon koji je održan na Bledu. Taman smo mi imali 2007 g. 15 trku u Rovinju. Sad bi generali poslije bitke rekli, da je bilo pameti, gdje bi nam bio kraj.
Možda će sad nekome biti jasnije zašto smo mali i ostajemo mali.
    Dan stvoren za triatlon, sunčano, voda 25 stupnjeva, na okretištima 350 m od obale 23 stupnjeva. Trebalo je odijelo za rashlađivanje. Takvi uvjeti su bili sve do starta olimpika.
Umjesto starta trke startalo je nebo, otvorilo se i lijevala je kiša da se je jezero diglo za 5 centimetara. Start je pomaknut na 14 sati. Plivanje mi je bilo za -0, a bic sam jedva ispunio limit. Kiša pada a padaju i takmičari, asfalt na nekim mjestima gladak ko staklo, pa sad vozi. Imao sam sreću da i ja nisam plivao po asfaltu, dva pada baš ispred mene. Oprez je majka mudrosti, pa sam bio oprezan i na trčanju. U kategoriji drugi. Na kraju druženje, posebno ugodno sa mojim klupskim kolegom i prezimenjakom Pichler Christianom i njegovom obitelji. Prema domu sam pokupio krafne u Trojanama. 
   No, nije bilo to jedino postolje za mene, bio sam proglašen kao prvi u kategoriji 60-70 g. na liga "godišnja doba na Čevo" kod Lacija. Ova trka je startala u 21 i 30 sati.   
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 JULY 2017 16:30 )