01.07.održan je cross triatlon u mjestu Techendorf na glečerskom jezeru Weissensee, trka iz rasporeda KTRV kupa. Meni u dugogodišnjoj karijeri najljepša, ekstremno teška, najteža u oba kupa, KTRV i AATC. 
   Održava se u parku prirode istog imena kao jezero. Pitoreksna priroda, ugodna temperatura naspram trenutnih saharskih vrućina. Jezero je na 930 metara nadmorske visine, temperatura vode ugodnih 18 stupnjeva. Plivanje u neopreno bilo je dozvoljeno, naviknut od malena na dravsku temperaturu nisam ga koristio. Ove godine koristio sam ga jedino u Veneciji 22.04. kad je temperatura bila 12 stupnjeva. To mi je do sad najdublje jezero 97 m /ako se izuzme Kaspijsko jezero/, Wörthersee ima 85 m. Jezero je dobilo ime po planinama koje ga okružuju. Po vapnencu, za velikih kiša izlazi iz njega potok i utiče u Dravu. Nekad je Drava, kad nije bilo hidrocentral zbog tih voda Bijeog jezera kod Varažina tekla prljavo bijela. Danas to nije moguće jer se sediment nataloži u brojnim jezerima centrala.
     U trci se pliva kratka dionica od 600 m, u tranziciji se uzima MTB bicikl i treba se odvoziti oko 15 km, ali na nadmorsku visinu oko 1500 m, vratiti se na jezersku visinu i na kraju otrčati brdskih 10 km. Uzbrdo se vozi nekih 10 km a nizbrdo po stazi za "down hil" takmičenja, oko 5 km. Dakle spust je zaista za samo hrabre, na tri mjesta nagib je pod 60 stupnjeva usred šume a jedna čistina-livada je pod 45 stupnjeva. MTB staza slična je našoj stazi na Ivanščici, od Prigorca do vrha i spustiti se preko Mrzljaka.
   U ovoj trci, bio sam usamljen u kategoriji. Vjerojatno zbog teške MTB staze, svakih 5 godina dođe netko u toj kategoriji na natjecanje.
Čak nitko nije nastupio ni u nižoj kategoriji M60. 
 Još jedan detalj koji mi se dopao. Pored izvrsne organizacije, organizator po završetku trke objavljuje rezultate. Lista sadrži sve koji su završili trku. Na listi nema onih koji su odustali, na neki način, lijepa gesta, za one koji nisu bili dovoljno spremni ili dovoljno uporni da se upišu kao finišeri.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 18 JULY 2017 14:15 )