TK Varaždin proslavio je prvi puta 10 godina uspješnog sportskog djelovanja.
01.10.17 u Poljani Biškupečkoj uz trkačku utrku Memorijal pukovnika Sokača, održan je trening u supersprint duatlonu. Poslije duatlona učesnici su imali druženje. I tu su se našle hrvatske legende multisporta /triatlona, duatlona, aquatlona, kvadratlona, trčanja, brdskog trčanja, biciklizma, plivanja, nordijskog trčanja/. 
     Na proslavu su došli posebni gosti. Iz Slovenije, Krško, došao je višestruki prvak i poznata legenda Roman Blatnik /1952/. Pobjednik u Alpe Adria kupu, dva puta u svojoj kategoriji. Ove godine je završio apsolutno 5-ti na Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju. Zatim, Mladen Čizić /1960/, državni prvak u raznim disciplinama, posebno u triatlonu, završio ironman distancu. Legenda hrvatskog triatlona sa najviše završenih ironman disciplina, Josip Dikon, začetnik ultratriatlona u Hrvatskoj. Po vlastitom priznanju, nije siguran koliko ima ironman distanci /3,8 km plivanja, 180 km bicikla, 42 km trčanja / 40 ili 41. No siguran je, da je završio 6 duplih ironman distanci, Znači sve spomenute distance duplirane. Svjetski viceprvak i dva puta treći u dublu. I ima jednu u tripl distancu. Rođen je 1954 g. 
   Od ostalih, mnogih poznatih nisu mogli doći jer još traju takmičenja. Istovremeno za taj vikend bila su dva državna prvenstva, Vrlika i Dubrovnik, kao i inozemna.
Za kraj treba spomenuti, domicilne iz TK Varaždina. Zvonimira Tumpića /1948/, multisportista. Skupio mnogo naslova u raznim sportovima. Ove godine državni prvak u svojoj kategoriji u sprint triatlonu. I prvi u svojoj kategoriji na aquatlonu u Austriji /Ferlach/. 
  Inicijator osnivanja triatlonskog kluba i predsjednik TK Varaždin,T. Pichler, /1951/ prije je bio član u TK Zagreb ima nekih zanimljivih multisportskih naslova u svojoj kategoriji.
Jedini od svih kategorija u Hrvatskoj, od najmlađih do najstarijih, osvojio zaredom 6 puta Triatlonski kup Hrvatske /2007-2012/. U tom periodu 2 puta osvojio Duatlonski kup Hrvatske i 29 puta bio državni prvak u raznim disciplima. Podvig je bio u 2012 g. kad je od 8 disciplina multisporta u 7 bio državni prvak. 
   Od 2012 g. krenuo je na ciljano osvajanje Alpe Adria triatlon kup. Te godine je bio treći, 2013 i 2014 prvi. Tu nije stao već je postao član 2015 g. HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt i dobio ino licencu. Time je dobio mogućnost natjecanja u KTRV kupu, kojeg je dva puta osvojio. 
  U 2017 g. jedini od svih kategorija u Austriji osvojio oba kupa AATC i KTRV kup. U jednom i drugom nastupaju međunarodni triatlonci, od preko 1000 takmičara u svakom kupu..
2014 g. na proglašenju AATC u Veldenu bio je treći u apsolutnom poretku. Ove godine zauzeo je 9 mjesto. 
U KTRV kupu apsolutno osvojio najviše bodova, od svih kategorija u 2016 g. 700 bodova a 2017 g. 640. U oba plasmana bio je najstariji triatlonac.
   Na osnovu tih rezultata od domaće Zajednice sportskih udruga dobio dvije diplome /triatlon i duatlon/ i Zlatnu plaketu za triatlon.
2017 g. je bila iznimno uspješna, jer je klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt postao austrijski šampion. A članstvo u austrijskom klubu omogučilo je TK Varaždinu da putem prijenosne aplikacije na TK Rab prvi puta održi triatlon u sklopu Alpe Adria kupa. 
   Za TK Varaždin dogodio se zanimljiv događaj, Pichler je postao državni prvak 01.07. u cross triatlonu na glečerskom jezeru Weissensee, a Tumpić prvak u sprint triatlonu 02.07 u G. Stubici. Dva prvaka u dvije države. 
 Ovi rezulati TK Varaždina ne bi bili mogući da nije bilo velikog osobnog odricanja, no tu treba posebnu spomenuti i zahvaliti donatorima i onima koji su na bilo koji način pomogli.
Pored starih donatora, Jadransko osiguranje, Leonardo d.o.o, Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, pridružili su se novi EDI pekarnica sa "Bakinom makovnjačom" i Mesnica Šanjek sa ždrebećom salamom. Ove delicije dobro su se sljubile sa šampanjcem poslanim iz Klagenfurta.
  Još jednom hvala svim donatorima.
  Posebna zahvala ide "staroj sablji Romanu", velikom prijatelji a još većem konkuretu u triatlonu, koji je slavljeniku izradio drveni pladanj na kojem je pirotehnikom prikazan homage multisporta. Slika. Nikakav kupljeni dar ne može ovo zamijeniti. Pladanj ide u "Hall of Fame" za ovu godinu između osvojenih pokala.

  

Zadnja izmjena ( Petak, 13 OCTOBER 2017 02:37 )