Osmu godinu zaredom dolazim na sprint triatlon u Pörtschach. Još malo pa ću moći zatražiti dodatak za ino penziju.
Voda 23 stupnjeva, sunčano, malo sparno. Idealni uvjeti.
Idealno sam ostavio dva talijana iza sebe. No jedan sudac je vidio da sam nekog nepropisno preticao na bicu i diskvalificiran sam. Hm. Možda je i sudac bio čorav pa zamijenio moj broj 177 za 171. Prvi puta od kad znam za sebe, DISQ.
  Budući mi je moj klub organizator trke, pitam predsjednika u čemu je problem. Okupilo se dosta sudaca, neki  i iz mog kluba i uvjeravaju me da je to tak kak je. Ali vozio sam u grupi sa dvojicom koji nisu diskvalicirani.
Nisam htio praviti cirkus, ali je nepravda, nepravda. Podivljal sam. Da je to bilo gdje drugdje posvadio bi se do.... 
  Tješim se da ima u životu i gorih nepravdi. Naprimjer sad su u Rusiji izašli podaci o gulazima. Tvrde da su od 5 milijuna jadnika, 1 milijun osuđeni pod lažnim iskazima.
Tko je čitao od Štajnera 7000 dana u Sibiru, onda bi se moglo zaključiti da je i možda 4 milijuna lažno optuženo. A bokzna koliko je ostalo živih.
  Neka pravda je ipak zadovoljena. Opet su se srela dva prijatelja koja sad više nisu konkurenti /slika sa Janom Jagodzinskim/. Moj najdraži Kanađanin, kad me vidi, give me hug.
Kad smo na e-mail, umjesto pozdrava napiše, hugs. Poslao mi je emotivnu poruku utjehe, veliki sportaš. Još jedan prijatelj / Bojan Trojar/ se zažalio na mojih 100 točk.
 Izgleda da ta trka neće nikad završiti, e-mail se užario, baš sad kad pišem osvrt.
Još sam nešto bitno riješio. U GIGA sportu potrošio sam 80 € geshen kupone koje sam dobio prošle godine od kluba za kupove AATC i KTRV. 
Pored toga, nisam bio na proglašenju pa sam stigao doma da gledam raspašoj Hrgovića i naših rukometaša. 
    A za diskvalifikaciju kao kazna, naručil sam si seljačku pizzu /junk hrana/ i sa još jednom pivom taj miš-maš zalio.
Jednu pivu sam popio sa kolegicom Gradišar Andrejom u Pörtschach, kad smo se tješili a koju je zadesila ista takmičarska sudbina. Oboje bi bili prvi u kategoriji. 
  Mislim da me tak brzo, ne budu vidli na trci.    
   Dr. prof Jan Jagodzinski i diskvalifikant /pao na ispitu/:   https://photos.app.goo.gl/JDi2zb8RbSjtZEHJ8