Kako sam rekao neće me tako brzo vidjeti na trci. Za tri dana evo mene u Alpama na glečerskom jezeru. Subota 30.06  termin za KTRV kup i državno prvenstvo rezerviran je za najtežu trku kupa- CROSS Triathlon Weissensee. Jezero u kojem se pliva je na 930 mnv. Temperatura vode 16 stupnjeva, kao i Drava kod nas. Skupilo se 120 senior takmičara /sami brđani/ od kojih smo tri muška i 20 žena plivalo bez neoprena. Imao sam neopren u autu, ali nisam htio pored toliko žena biti zimogrozni dripac.
  Zrak razrijeđen među planinama, sve preko 2000 m, temperature 27 Celzija i sparno, pa je to rezultiralo odustajanjem 10 takmičara. Distance djeluju banalno, no onaj koji završi trku može biti ponosan na sebe. Plivanje samo 600 m, brdska bic staza od 14,5 km i 9,5 km brdsko trčanje. Brdska bic staza skoro identična stazi na Ivanščici, od Prigorca cestom do vrha i onda spust po stazi preko Mrzljaka. Staza pored prirodno teške konfiguracije, organizator ju je umjetno otežao sa dodatkom, dva drvena vala na putu prema vrhu. U šumi na spustu su napravljene serije zemljanih valova sa mnogo serpetina. Najveća strmina vodi stazu na livadu po kojoj zimi voze skijaši FIS spust. Staza je po važnosti ucrtana na Googlu. Kad se takmičar konačno spusti sa planine, treba dva puta priječi kanjon potoka, dubine 2m i širine 5m. Voda do koljena ako se ne pogodi u brzini daska širine 20 cm postavljena tik iznad vode. Trkačka staza, zahtjevna, na početku vodi u planinu, pa mnogo jaruga, korenja, kamenja, na par mjesta slobodno se može pomoći sa rukama na usponu. Zadnji kilometar je umiren na nivou jezera. 
   Završio trku, 1 mjesto kao i prošle godine u M65, nastup 3 sata i 35 minuta, loša izvedba. Cijeli tjedan me davila crijevna viroza, ništa od treninga, prilično nerazumna odluka ići na takvu trku. Koliko je bilo naporno, znakoviti je da je moj prijatelj Oliver Zipusch iz Gösselsdorf došao pred mene 2 km prije cilja da vidi kak sam. Skoro ništa nisam jeo cijeli tjedan i ono sve što sam pojeo bilo je na silu. 
Posljedica, želudac mi je sad veličine, ko u vrapca. A čeka me 07.07. Preluk i 14.07. Gösselsdorf.                                   

Slika: obojica prva mjesta iz HSV Triathlon Kärnten
            prijatelj Manfred M 60