U izvrsnoj organizaciji TK Matulji 07.07. u Opatiji /Preluk/ održano je otvoreno državno prvenstvo u sprint triatlonu. Organizator nije bio samo u triatlonu, nego je omogućio svim učesnicima da poslije proglašenja pobjednika trka, da se prati direktni prijenos utakmice Rusija-Hrvatska. Kakav bi to bio sportski vikend za Hrvate, da Stipe nije pregazio samog sebe.
    Pored hrvatske trke, ista trka je bila za Alpe Adria kup 5 kolo. Na trci je nastupilo /od 230/ najviše domaćih triatlonaca, zamalo odmah talijana, slovenaca, austrijanaca iz BiH i jedan španjolac. Start trke bio je u luci Preluk, plivanjem, nastavilo se biciklom cestom prema Rijeci i trčanjem po usponskoj cesti prema Opatiji. 
Pobjednik trke talijan Butturini, član TK Zadar.
Za članove TK Varaždin bila je iznimno uspješna međunarodna trka.  Prvi puta ove godine sva tri licencirana triatlonca su na istoj trci nastupili u oba natjecateljska raspisa.
  Nastup je bio berba medalja, tri triatlonca a pet medalja. Nikad do sada Hrvatski triatlonski savez nije imao toliko troška za medalja u tako visokim /age/ senior kategorijama.
Zvonimir Tumpić M70 2 zlata, Pichler M65 2 zlata i Sir Zlatko M60 srebro, koji je imao za konkurente, pored domaćeg /Makaj/, slovenskog /Trojar/i austrijskog prvaka /Schrottenbach/.