Naši nogometaši odradili su šihtu, za sebe, ali i radnu obvezu svih nas u Lijepoj Našoj. Dok neki uhljebi /ukoričeni/ lupaju po bubnju demagogije uz to ne radeći skoro ništa ali uredno svaki mjesec uzmu solidnu plaćicu.
I ne samo to, nego im drugi odrađuju njihov posao. Ovaj puta su im nogometaši sav njihov posao odradili u najboljoj maniri pravog gospodarstvenika. Pored dobro odrađenog zadatka vratili su pravu boju u državu i srca Hrvata. Ako ništa drugo, na trenutak je nestalo sivila.
Ministar Marić trlja ruke, jer se buđet puni porezima, PDV-om a da nije ničim mrdnuo u 3,5 godine. Osim porezne reforme, koja koristi samo onima koji imaju preko 12000 kuna plaću. Inače je porezna reforma čisto sektorsko preljevanje, za one koji nisu vični ekonomiji, prebacuju se novci iz lijevog u desni džep. 
  Pored toga brzo su se ubacili u tokove pobjede reprenzentacije, kao da su oni tu nešto doprinijeli, a u stvari prisvajaju tuđi rad. Marx je to nazvao eksploatacija radnika.
Biću slobodan pa ću reći i ovo, naše elita iz Vlade i Sabora otiće će sada na godišnji a porasti će BDP. Na jesen će se hvaliti da je to bio njihov pothvat.
Umjesto da se sada prime posla i držati se devize, dok traje obnova nema odmora.
Naslušali smo se kojekakvih budala i njihovih priča o New Dealu od 1990. A uredno tonemo, još uvijek. Dokaz, rast nam je bijednih 2,5% BDP, a još se hvale tim rastom na podsmijeh EU komisije, MMF-a , Svjetske banke a i država u okruženju.
    New Deal im je pred nosom a ne znaju ga iskoristiti.
Posebno me je neugodno iznenadio sinek Slavka Goldsteina /kojeg sam neizmjerno poštovao/ u svojoj kolumni u zadnjem Globusu, sa konstatacijom: a koja korist od Sportskog Uspjeha.
   Ej, bivši ambasador u Parizu. To je slika i prilika nesposobnosti, intelektualne praznine a i dokaz što nam rade nazovi intelektualci. Pa ta naša mora država propasti pored takvih znastvenika na državnim jaslama a Irska i Njemačka se puni Hrvatima.
       Cijeli planet se pretvorio u crvenu kockicu. Svi pišu pozitivno o nama, bili su našoj strani od Argentine, Danske, a posebno kod Engleske /ima pravde- 4 mjesto/ kad je došlo do erupcije pozitivnih emocija cijelog svijeta. 
Mala državica protiv nekadašnjeg carstva u kojem sunce nikad nije zalazilo. I danas je isto, samo je to savez Commonwealth-51 države.
   Prvo, ne otići na godišnji odmor, napraviti hitrorez, Na Googlu na klik Hrvatska, da se otvori sve pozitivne mogućnosti, kao Sezame otvori se.
I poteći će još više lovice u buđet, a to potvrđuje Turistička zajednica da do sad nikad nije bilo toliko internetskog posjeta.
Nažalost, kak je jednom Tuđman rekao, kibi dabi.
Pored toga treba pročitati Esej od Relkovića u Globusu. Ukratko, Dalić je postupio pošteno, korektno, odgovorno bez tutorstva, bez nametnute politike, zato je uspio sa igraćima. 
Nema demagogije i populizma, a ima buket pozitive.
    Pored toga uhvatio je za čuperak Kariosa. Treba znati prepoznati trenutak uspjeha. 
Iako je doveden za selektora za samo jednu utakmicu. Poslije dokvalifikacija protiv Grčke, pobjegulja u BiH ga je htio maknuti, pa postaviti opet nekog sličnog pajacu Čačiću.
   Nisu ga mogli maknuti jer je već sa svojom jednostavnošću /poniznošću/ i koreknitnim odnosu prema poslu imao podršku javnosti. Recimo priznao je grešku jer smo igrali prerano /prevruće/u Osijeku protiv Senegala. Kada smo to čuli od nekog javnog djelatnika /političara, koji sebe vide u ulozi spasioci, božanskih bića, najpametniji su i nepogrešivi/ da bi nešto priznali, čak ni na sudu kad im se dokaže, u svoju obranu kažu, da je to sve urota. Čak imaju opravdanje da nije upereno samo protiv njih nego i protiv države. Budale si umislile, država to sam ja. 
    Našima u Moskvi naklon do poda, zadatak je ispunjen, 
    ako još budemo miljenici sreće uz dokazano loptačko znanje 
    biće ponosa do neba i pokoja suza u oku.  







Zadnja izmjena ( Nedjelja, 15 JULY 2018 07:01 )