14.07.18. Guskino selo a nema ni jedne guske, samo dosadne divlje race koje iznuđuju od kupaća hranu na gradskoj plaži. Race skroz podivljale, postale pitome i nasilne.
Druga po starosti triatlon trka Europe, poslije Almere, koja ove godine ima 33 izdanje. Kompliciranija trka od Gornje Stubice. Na poziciji cilja je jedna tranzicija u kojoj se ostavljaju bicikli kad se stigne sa 32 km TT biciklom, zabranjena zavjetrina. Druga tranzicija je na zapadnoj strani jezera na zatvorenoj cesti  Eberndorf-Sitterndorf u dužini 1km gdje bicikli čekaju plivaće poslije 500m plivanja. Plivanje je bilo malo zapetljano, izašao sam iz vode pun lopoča. Od pola jezera glumio sam meduzu, vukao sam korijenje i psovao i vukao, vidi sliku. Ništa me ne može zaustaviti.
Sa zapadne strane triatlonci se prijevoze autobusima na istočnu stranu jezera gdje je start plivanja. Bez obzira na vrijeme i temperaturu vode zabranjena su neopren odijela. Trči se 7 km brdske konfiguracije oko jezera.
  Trka je limitirana na 400 takmičara i 100 štafeta, zbog malog prostora za bicikle. U naravi je to malonogometno igralište. Samo mjesto, visokourbanizirano ima oko 700 stanovnika. Društveni dom za 1000 posjetitelja. Kad dođu takmičari, njihove familije i prijatelji mjesto broji preko 2000 osoba.
Najviše na trku dolaze Talijani, Slovenci i onda u manjen broju Nijemci, Belgijci, Švicarci a nađe se i poneki Hrvat. 
  Krenuo sam u 7 sati, ubrzo pred Dravogradom, a prije toga prešao Šturmov potok. Svaki put kad vidim tablu pročitam Štrumfov potok. A to znači da je cilj puta blizu.
Voda topla 23 stupnjeva, na startu iznenadni olujni vjetar, puhao je u smjeru Slovenije. U jezeru puno lopoča, tako da sam izašao iz vode sav upetljan u izdanke. Plivanje prema konkurenciji dobro, a bicikl izvedba loša, 128 triatlete me prošlo, vjetar u prsa, još uvijek nisam raskinuo brak sa virozom. A ni trčanje nije bilo za pohvaliti, zadnjih 500m prešao me Talijan /1973 g./, koji je 7 minuta lošije plivao. 
Proglašenje počinje u 21 i 30, za tako kasno krivac sam ja. Do 2014 bio je termin u 19 i 30, međutim organizator ima živu glazbu, pa se našla jedna Talijanka i krenule pjesme po želji. Meni je pukao film i počeo sam cirkusirati kad ću dobiti medalju. I onda su elegantno prebacili na kasniji termin. Na proglašenju, u majici HSV-a a ispod original od Vatrenih.
  Pobjednik iz Slovenije, ja drugi u kategoriji, apsolutno 333 mjesto. Treći po starosti.


Zadnja izmjena ( Petak, 27 JULY 2018 20:56 )