17.08.18 prvi dan Špancir festa, u 22 sata, megavatromet a poslije je Bajaga do tri sata tambural. Varaždin mu nije zabranil nastup, pa se on odužil tako da je odužil nastup. A meni je produžil bdijenje.
 Bio sam u polusnu kad mi se javio Marko Bombela i zamjerio mi da njegovu najveću spelanciju nisam spomenul. 
Prvi je dopeljal auto u Hrvatsku /1898 Benz/ i vozio ga je bez dozvole. I to od većih pothvata nije sve. Stari varaždinci se sjećaju Bombelles pruge. Danas je nema ali je ostao trag. Izgrađena je kao i nasip prema Dravi. Danas je to ulica u koju se ulazi, prva desno kad se dolazi iz pravca Čakovca, odmah poslije mosta. Imao je vlastitu željeznicu, no nije ju čuvao sa naoružanim čuvarima kao američki tajkun Cornelius Vanderbilt, drugi najbogatiji čovjek u svjetskoj povijesti.
 U 5 se budim i put pod noge na 4 Kraig. Kao i na mnogim drugim trkama u Austriji, kako su organizatori brojali trke tako sam i ja. Zajedno smo odrastali 
 Kraig je maleno mjesto, maleno jezerce, toliko da se može otplivati trokut od 750 metara. Voda vruča, 26 stupnjeva, nije bilo za plivanje. 
   Bic staza veoma teška, odmah od tranzicije penje se uzbrdo sa jednim oštrim zavojem od 120 stupnjeva i na nizbrdici na kojoj se postižu brzine od 70 km na njenom kraju opet oštar zavoj pod 90 stupnjeva. Staza zatvorena za promet, asfalt. Ove godine sva problematična mjesta na cesti označena crvenom i plavom bojom, jer svake godine je netko nastradao. Zabranjena zavjetrina. Od 250 startera 8 ih je odustalo, a 12 diskvalificirano.
    Maleno mjesto ali ima veliku trku, skupilo se 8 startera iz kategorije Elite, stranih startera age kategorije, najviše iz ITA, pa redom SLO, GER, BEL  i 6 iz CRO. Nastupio je i austrijski prvak Domnik / 54 g. / i olimpijac iz Atene 2004 kojem organizator svake godine dodijeli startni broj 1./ apsolutno je bio 4 / Došao je i jedan Havajac.
Za tu trku sam se posebno pripremio jer sam poravnati bodovno u AAT kupu sa upornim pratiteljem dr Carella. On ima jednu trku više zbog moje diskvalifikacije u Klagenfutru. Ujedno se trka boduje i za KTRV kup, tu konkurencije više nemam.
   Priprema je bila u večeri, pola pečenog pileta, domaći eko /sve/ paradajz- 505 grama, paprika, luk, crno ulje, domaći kruh. I to sam sve zalijao sa domaćom pivom, uzeo sam za doping jednu pivu koja ima B2, B6 i B12 vitamine. Vrhunsko pivo zvano Međimurski lepi dečki od tvrtke AGGERO Čakovec. A da je priprema bila učinkovita govori rezultat, 1 sat 43' 19" . Brži sam bio za 5 minuta od prošle godine iako su meteo uvjeti bili lošiji i asfalt izlizaniji za jednu godinu. Analiza poslije trke pokazala da je za dobar rezultat kriva bila piva. Od svih unosa prehrane bile su konstante, jedina varijabla je bila piva.
  A dvojac iz ITA koji su na račun moje diskvalifikacije slavili u Klagenfurtu i ovaj puta su zaostali, jedan 10 minuta, drugi 12 minuta. Kad trka nema zavjetrine vidi se kad junaci nikom ponikoše. Sa njima imam skor, dr Carella 12:1 a Monno 2:0.
Neopisiva zadovoljština na postolju i četvrti puta sam dobio cepanicu za prvo mjesto. Moram Termoplinu otkazati korištenje plina.  
  Za ukupnog pobjednika AATC odučiti će zadnja trka, olimpijski triatlon na Bledu.